HÜSEYİN SÖZLÜ: “FESTİVAL BİRLİKTELİĞİMİZİN BAŞLANGICI OLSUN”

sozlu2. PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİNİN TANITIM TOPLANTISINDA BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ… FESTİVALİN TANITIM TOPLANTISINDA, ADANA İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLADIĞINI VE FESTİVALİN BİRLİK BERABERLİK OLUŞTURULMASI AÇISINDAN İLK FIRSAT OLDUĞUNU SÖYLEYEN ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, “ADANA İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMANIN BAŞLANGICINI BU FESTİVALLE YAPALIM” DEDİ

11-13 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak 2. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın tanıtım toplantısı Sheraton Oteli’nde gerçekleştirildi. Medyanın yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt katıldı.

Çiçek ve karnaval kelimeleri bir araya geldiğinde insana mutluluk veren bir bütünlük oluştuğunu belirten Hüseyin Sözlü, “Bugünlerde Adana’ya gelenler portakal ve turunç çiçeklerinin inanılmaz güzellikteki kokusunu hissedeceklerdir. Portakal çiçeği güzel kokusunun yanı sıra emeği ve rızkı da temsil eder” dedi.

Çok kısa bir süre önce Adana’da yeni bir dönemin başladığını söyleyen Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

“Adana’da başlayan yeni dönemde kenti yönetenler olarak bir araya gelerek, yeni projeler üretip, bunları hayata geçirmeliyiz. Portakal Çiçeği Festivali, birlikteliğimiz için ilk vesile oluyor. Bize yakışan, portakal çiçeğinin zarif görünümü ve muhteşem kokusuyla adlandırılan bir festivalde birlik beraberlik içinde olmaktır.”

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, “Adana’yla ilgili olumsuz yargıların giderilmesinde karnavalın payının büyük olduğunu geçen yıl yapılan ilk karnavalda gördük. Barış, dostluk ekseninde buluşulması açısından 2. Portakal Çiçeği Karnavalı çok önemli” diye konuştu.

Festivalin fikir önderi Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt da henüz 2. yılında uluslararası boyuta ulaşan festivalin açılış kortejine bu yıl 30 bin kişinin katılmasını beklediklerini ifade etti. Şu ana kadar 8 milyon dolar değerinde reklama eşdeğer tanıtım yapıldığını kaydeden Bozkurt, “Bu karnaval bizzat Adana halkının karnavalıdır. Herkes bunun keyfini gönül birliğiyle çıkarsın” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.