ADANA’DA KARNAVAL COŞKUSU

11PORTAKAL ÇİCEĞİ KARNAVALI SEVGİ KORTEJİ ADANALILARA UNUTAMAYACAKLARI ANLAR YAŞATTI…

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, KARNAVALIN, HARİKA ETKİNLİKLERLE ADANANIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRMEKLE BERABER, NARENCİYE ÜRÜNLERİNİN HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULMASINA VESİLE OLACAĞINA DA İNANIYOR…

Adana, Türkiye’nin ilk karnavalı olma özelliğini taşıyan Portakal Çiçeği Karnavalı’yla coştu. Karnaval için yurtiçi ve yurtdışından kente gelenlerle birlikte on binlerce Adanalı, tüm dünyaya dostluk mesajı yolladı. Adana’da 7’den 70’e herkes karnaval coşkusunu yaşarken, kentin 87 noktasında farklı etkinlikler düzenlendi. Özellikle binlerce kişinin katıldığı kortej manzarası görülmeye değerdi. Özel kostümler içindeki okullar, STK’lar, hobi toplulukları, kulüpler, resmi kurum ve kuruluşlarla birlikte, sinema, tiyatro, sahne sanatçıları ve medya mensupları başta olmak üzere binlerce kişi, ellerindeki beyaz mendilleri sallayarak Vali Yolu’ndan Uğur Mumcu Meydanı’nda kurulan sahneye kadar yürüdü. Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan resmi açılış töreninde sanatçılar, katılımcıları selamladı.

Gökçe konserinden önce katılımcıları selamlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın en güzel zamanlarının ilkbahar ve sonbahar olduğunu belirterek, “Böyle güzel bir ilkbahar gününde Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Adanalılarla, sanatçılarımızla birlikte olmak çok keyifli. Festivali düşünenlere, hayata geçirenlere ve emek harcayanlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Çiçek hem bizim kültürümüzde hem de farklı kültürlerde güzelliğin, zerafetin, temizliğin sembolüdür” dedi.

55Portakal çiçeği denildiğinde Çukurava’da ekmek kapısı olan bir rızkın da akla geldiğini hatırlatan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Portakal Çiçeği Karnavalı, Çukurova’da bereketin simgelerinden ve bir çok insanın ekmek kapısı olan narenciye ürünlerinin hak ettiği değeri bulmasına vesile olur inşallah. Bugünlerde dahi hala bahçelerde portakal hasadı yapılıyor ve halde 25 kuruşa satılıyor. Oysa Adana’da bir çok kafede bir bardak portakal suyunun fiyatı 5 lira. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bu sorunlara da dikkat çekeceğinden eminim.

Portakal Çiçeği Karnavalı’nın fikir öncüsü ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise karnavalın bir sevgi hareketi olduğunu belirterek, “Portakal çiçeği mucizesini görmeye gelenlerin, sokakları portakal çiçeği kokan Adana’nın keyfini yaşayacaklarını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından pop sanatçısı Gökçe, en güzel şarkılarını Adanalılar için söyledi.

Festival kortejinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve çok sayıda konuk yer aldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.