TÜREL KESİNLEŞTİ

TUREL KESINLESTI2009 yerel seçimlerinde CHP’ye kaptırdığı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını yeniden almak için aday konusunda uzun süreden beri titiz bir çalışma yürütüyordu.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da AKP Antalya Teşkilatı’na “Antalya’yı istiyorum. Kazanmak için elinizden geleni yapın’ talimatı vermişti.

AKP’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için ilk başvuruyu Akdeniz Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muharrem Certel yapmış, ardından Büyükşehir ve Konyaaltı Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Tabur’da Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için AKP İl Başkanlığına resmi başvuruda bulunmuştu.

Büyükşehir eski başkanı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olunca bir diğer Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun adı öne çıkmış, ancak gerek kamuoyu anketlerinde, gerekse temayül yoklamasında Çavuşoğlu beklenen performansa ulaşamamıştı. Yaşar Tabur ve Muharrem Certel’in dışında Kumluca kökenli olan Suriyeli Sığınmacılar Koordinatör Valisi Veysel Dalmaz’da bu göreve talip olduğunu açıklamıştı.

AKP Genel Merkezi, anketlerde ve temayül yoklamasında ilk sırada çıkan Menderes Türel’in adaylığında karar kıldı ve Türel’in adaylığı dün resmen açıklandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.