HIZ KESMEDEN HİZMETE DEVAM

İNCEOĞLU AKÇAYLI’LARA 2012 YILININ HESABINI VERDİ; “

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, halka açık olarak düzenlediği 2. Dönemin 4. Halk bilgilendirme toplantısı ile Akçaylı’lara 2012 yılı çalışmalarını anlattı. İnceoğlu halka dağıttığı çalışma raporunda gelir gider hesaplarından tapu kayıtlarına kadar 2012 yılında yapılan hizmetleri en ince ayrıntıları tek tek açıkladı.

Akçay Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen 2. Dönem 4. Halk Bilgilendirme Toplantısı’na Akçaylı’lar yoğun ilgi gösterdi. Toplantının ilk bölümünde Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı. İkinci bölümde ise Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, 2012 yılı belediye çalışmaları hakkındaki çalışma raporunu halka açıkladı. Vatandaşlara 2012 Çalışma Raporu kitabı dağıtan Başkan İnceoğlu, gelir-gider muhasebe hesaplarından, tapu kayıtlarına ve araç plakalarına kadar en ince ayrıntıları görsel sunum eşliğinde tek tek halka açıkladı. Başkan İnceoğlu yaptığı açıklamada; “Bir hizmet yılını daha geride bırakmış bulunuyoruz. Bir yıl daha Sevgi ve Su Beldesi Akçay’ımız için şevkle, azimle çalıştık. hizmet ürettik. Bir yandan olağan belediyecilik hizmetlerini sürdürürken, bir yandan da beldemiz için öncelikli gördüğümüz projeleri hayata geçirdik. 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz bir çok projeden bir kaçını özetleyecek olursak;
• Oruç Reis Caddesi ve Ali İleri Caddesi yaya kaldırımlarını prizma parke taşı ile düzenledik ve bu caddelerimizi ağaçlandırdık.
• Akçay sınırları içinde (Termal) sıcak su aramak için ilgili mercilerden aldığımız arama ruhsatına istinaden yer altı sıcak su etütlerini yaptırdık ve kuyu yerlerini tespit ettirerek sondaj aşamasına getirdik.
• Akçay Deniz Hudut Kapısını işler hale getirmek için İskele Çalışma İzni ve Uluslar arası ISPS Liman Güvenlik Sertifikasınıyeniledik.
• Akçay giriş kavşağını ve E87 kara yolunu Kızıl Keçili Köyüne bağlayan yeni açtığımız Kazdağı Caddesinin altyapısını yaptık.
• Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü’nün yeni projesine göre Akçay giriş kavşağını yeniden düzenledik.
• Akçay’ımızın Güre tarafındaki giriş kavşağına, Karayollarınca Trafik sinyalizasyonu yapılmasını sağladık.
• Beldemize Yeni bir okul arsası, bir Futbol Sahası ve yeni bir Pazaryeri arsası kazandırmak için 18.madde uygulaması başlattık.
• Ayrıca Yeni yapılan ve 2010 yılında öğretime başlayan Yunus Emre İlköğretim okulu arsasından sonra, Akçay’a yeni bir okul arsası üreterek Lise yapılması için Milli Eğitim Bakanlığından talepte bulunduk.
• Beldemizi su göllenmesi ve sel baskınlarından korumak amacı ile başlattığımız yağmur suyu dranaj şebekesi yapım çalışmalarını devam ettirdik.
• Beldemizde balıkçılığı geliştirmek amacı ile geliştirdiğimiz (yapay balık yuvası) resif projemiz konusunda olumlu bir mesafe aldık.(Tarım Bakanlığı tarafından Güre-Akçay arasında resif atılmaya başlandı.)
• Üyesi bulunduğumuz EKBB tarafından yeni satın alınmış çok amaçlı kanal temizleme aracı ile kanalizasyon hatlarımızın temizliğine devam ettik.
• Akçay Merkezini C.Temel Mahallesine bağlayan E 87 kara yolu üzerindeki üst geçiti Belediye olarak inşa ederek hizmete açtık. Olivecity ile Kızılkeçili kavşağı arasına İkinci bir üst geçit’in Karayolları tarafından yapılmasında önemli bir rol oynadık.
• 2012 yılında kendi kaynaklarımızla, iki adet çöp toplama aracı, bir adet yol süpürme aracı, bir adet yol süpürgesi ve bir adet sinek ilaçlama aracı satın alarak hizmete sunduk.
• Atatürk caddesi ile Zeytinli sınırına kadar olan Çamlıyol Caddesi iki etap kilit parke taş düzenlemesini yaptık.
• Cemil Temel Çınaraltı çocuk oyun parkı-Zincirlikuyu çocuk oyun parkı düzenlemelerini yaptık, Uğur Mumcu Parkıdüzenlemesini başlattık.
• İstanbuldan getirttiğimiz bir mobil ameliyat aracı ile sokak hayvanları kısırlaştırma kampanyası düzenledik. Belediyemizle birlikte komşu diğer beş Belediyenin ortak projesi olan sokak hayvanları rehabilitaston merkezinin inşasını müşterek olarak başlattık.
• Üç Belediye ortak olarak kullandığımız çöp döküm sahasının rehabilitasyon çalışmasını yaptık.
• Beldemizi ve Bölgemizi tanıtmak için çeşitli şenlik –festival ve etkinlikler düzenledik, yurt dışında Rusya -Moskova ve Yunanistan-Midilli Turizm Fuarlarına katıldık. Bu yıl İstanbul da 17.düzenlenen Doğu Akdeniz (EMİTT) Turizm Fuarına katıldık ve Akçay Belediyesi olarak ‘En iyi tanıtım yapan stant’ ödülünü aldık.
Görüleceği gibi kıt olan kaynaklarımıza rağmen Akçay’ımızın gelişimi ve çağdaş bir kente dönüşümü için yılmadan yorulmadan çalışıyoruz. Akçay hızla gelişiyor ve değişiyor. Buna paralel olarak Akçay’da yeni yeni banka şubeleri ve alış veriş mekanları açılıyor, tanınmış marka ve firmalar Akçay’ a akın ediyor. Akçay’ın çehresi değişiyor. 2012 yılı dolu dolu bir hizmet yılı oldu. 2013 yılında da hız kesmeden hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Sevgi ve Su Beldesi Akçay, Körfezimizin gülen yüzü olmayı sürdürecek” dedi. Toplantıda 2012 yılı hizmetlerini özetleyen slayt gösterisi beğeni topladı. Toplantının sonunda yurttaşların yazılı ve sözlü sorularını da dinleyen başkan İnceoğlu, soruları cevaplarken, gelen şikayet, istek ve öneriler daire amirleri tarafından tek tek not alındı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.