Partizanlık yapan kaybeder

Cumartesi Alanya’ya gelip Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’le görüşecek olan AKP’li Türel’in şehre hizmet noktasında sorun çıkarmayacağına inandığını söyleyen MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, “Artık seçim bitti, şimdi hizmet zamanı. Bu saatten sonra kim partizanlık yaparsa kaybeder” dedi

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız, 3 Mayıs Cumartesi günü Alanya’ya gelerek MHP’li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile görüşecek olan AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in programı öncesi Yeni Alanya’ya değerlendirmelerde bulundu. Adem Murat Yücel’in Kestel Belediyesi’ndeki on yıllık geçmişinden ötürü deneyimli bir yönetici olduğunu ifade eden Hüseyin Yıldız, “Başkanımız hangi sorunları ileteceğini iyi bilir. Zaten Menderes Bey de Alanya’nın sorunlarını yakından bilen bir siyasetçi ama yine de Adem Başkan sorunların tamamını kendisine iletecektir” dedi.

‘SEÇİM BİTTİ ŞİMDİ HİZMET ZAMANI’
Menderes Türel’in de tüm ilçe belediye başkanlarıyla çalışacağı için sorunlara çözüm bulmak için çaba göstereceğine inandığını ifade eden Yıldız, “Zaten mevcut yasa da bunu gerektiriyor. Yerel yöneticiler Antalya Büyükşehir Belediyesi ile sorunlarını paylaşacak ve sorunların çözümünü birlikte arayacaklar. Seçim dönemi bitti, artık hizmet dönemindeyiz. Herkes 5 yıl sonrası için çalışacaktır. Böyle olacağına inanıyorum. Menderes Başkan’ın ‘Sadece bana oy verene hizmet getireyim, oy vermeyeni cezalandırayım’ gibi bir tutumla hareket edeceğini sanmıyorum. Sadece Menderes Başkan’dan değil, hiç kimseden böyle bir şey beklemiyorum” diye konuştu.

‘ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞIN DÜŞÜNCESİ’
30 Mart yerel seçimlerinde 60 bin 489 seçmenin oyunu alarak en yakın rakibi AKP’li Hasan Sipahioğlu’na 8 bin 545 oy fark atarak 5 yıllığına Alanya Belediye Başkanı seçilen Adem Murat Yücel’in çalışmalarını yakından takip ettiğini vurgulayan Yıldız, “Gayet başarılı buluyorum. Gözlemlediğim kadarıyla şu ana kadar vatandaşımızın değerlendirmesi de gayet güzel. Bundan sonrası da iyi gidecektir. Bizim, yani MHP’li yöneticilerin ne düşündüğünün bir önemi yok. Önemli olan vatandaşın ne düşündüğü ve hissettiğidir. Biz vatandaşın algısını önemsiyoruz. Bu işin sahibi vatandaştır. Biz sadece siyaset yapıyoruz” dedi.

‘PARTİZANLIK YAPAN KAYBEDER’
AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Alanya Belediyesi’ne yardım edip etmeyeceği konusunda vatandaşın kafasında soru işareti oluştuğunun hatırlatılması üzerine Hüseyin Yıldız, “Şimdi hizmet dönemindeyiz, seçim dönemi geride kaldı, artık hizmet için uğraşmalıyız. ‘Burası AKP’li, orası MHP’li, şurası CHP’li’ gibi tartışmalar sona ermeli. Herkesi hizmet düşünmeli ve ona göre hareket etmeli. Şimdi yapılan her davranışın 5 yıl sonra bir geri dönüşü olacak. Seçimden sonra siyasi parti rozetleri çıkar ve belediye rozetleri takılır. Hangi il veya ilçede olursa olsun başkanlar belirli kesimlerin değil, tüm şehrin başkanı olur” diye konuştu.

‘KAVGA YERİNE HİZMETLE YARIŞALIM’
Yıldız, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Genel anlamda da zaten AKP Hükümeti’nin en büyük yanlışı bu algıya sahip olmasıdır. Başbakan ‘Bana oy verenler ve vermeyenler’ diye ayrım yaptığı için ülkemizde böyle sorunlar yaşanıyor. Ama ben Menderes Başkan’dan böyle bir tavır beklemiyorum. Halka hizmet etmesi gerektiğini kavradığı kanaatindeyim. Bunu yaparsa kazanmaya devam eder, yapmazsa da 5 yıl sonra gider. Herkese hizmet için aday olduysa sözünde durup hizmet etmelidir. Alanya’nın ciddi anlamda hizmete ihtiyacı var. Büyük düşünsünler, büyük oynasınlar. Kavganın kimseye faydası olmadığını gördük. Bu makamlar fikir yarıştırılacak yerlerdir, kavga edilecek yerler değildir. Vakit, halkın huzuru ve refahı için uğraşma vaktidir.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.