SÖZLÜ: GERÇEKLER ÇARPITILIYOR ZALİMLİĞİ ERMENİLER YAPTI

1ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, ADANA ŞEHİT AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NİN REGAİP KANDİLİ VE ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI NEDENİYLE DÜZENLEDİĞİ MEVLUT TÖRENİNE KATILDI

BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ, ŞEHİTLERİMİZİN ŞEHADET NEDENLERİYLE İLGİLİ YENİ NESLİN BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ. SÖZLÜ, 1915’TE YAŞANANLARIN SOYKIRIM OLARAK NİTELENDİRİLMESİNİN GERÇEKLERİ KESİNLİKLE YANSITMADIĞINI, ASIL ZALİMLİĞİ ERMENİ ÇETELERİNİN YAPTIĞINI ANLATTI

HÜSEYİN SÖZLÜ, “ERMENİ MEZALİMİNE UĞRAMIŞ BİR AİLENİN TORUNUYUM. BUNA RAĞMEN SOKAĞA ÇIKIP ERMENİ DÜŞMANLIĞI YAPMIYORUM”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği’nin Regaip Kandili ve Üç Aylar’ın başlangıcı nedeniyle düzenlediği mevlut törenine katıldı. Hüseyin Sözlü, aday adaylığı ve adaylığı süresince kendisine destek olan Şehit Aileleri Derneği yönetici ve üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şehadetin, şehitliğin arkasındaki nedenleri, bunun gerekçelerini millete anlatmak, hatırlatmak gerektiğini söyledi. Hüseyin Sözlü, “24 Nisan’da, dünyanın her yanındaki diaspora Ermenilerinin çabasıyla milletimiz sürekli mesnetsiz suçlamalara maruz kalıyor. Tarihte yaşananlarla ilgili doğruları iyi anlatamıyoruz. Neredeyse onların tezlerini savunur duruma geldik. Geçmişte ölen herkes için taziyede bulunulabilir fakat o taziye dillendirilirken Müslüman Türk Milletinin kayıpları ortaya konulmalı, çektiğimiz çileler, ezalar dile getirilmeliydi” dedi.

ERMENİLERİ TEHLİKELİ BÖLGENİN DIŞINA ÇIKARMAK SOYKIRIM OLARAK ADLANDIRILIYOR

Kendisinin de bu coğrafyanın insanı olduğunu belirten Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “1915 yılına gelene kadar bu millet neler yaşadı. Benim babaannemin babası, Abdioğlu civarında hayvanları salla nehirden geçirip yaylaya doğru yürüyüş başlatacakken katlediliyor. Arkadan gelenler görüyor ki; rahmetlinin kafası gövdesinden ayrılmış. O dönem Ermeni çetecilerin yaptıkları bunlar. Ermeni mezalimine uğramış bir ailenin torunuyum ben. Biz yine de sokağa çıkıp Ermeni düşmanlığı yapmadık. Yapılanlara rağmen onları katletmeyip, 1915’te tehlikeli bölgenin dışına çıkardık. Bunu katliam, soykırım olarak adlandırıp, milletimizi zan altında bırakmak haksızlıktır.”

KAYIP OLDUĞU SÖYLENEN ERMENİLER, TÜRKİYE’DE KALAN, ENTEGRE OLAN ERMENİLERDİR

Suçlamalarla ilgili savunma yaparken, bunu milletimize layık, hakkaniyetli bir şekilde gerçekleştirmek gerektiğini anlatan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların bugün kayıp Ermeni olarak adlandırdıkları kitle kayıp değil. Onlar, Türkiye’de kalmış, entegre olmuş Ermenilerdir. Aramızda yaşıyorlar, Müslümanlaşmış, Türkleşmişlerdir. Bunu tarihçi, Kayseri Milletvekilimiz, Türk Tarih Kurumu’nun eski başkanı Yusuf Halaçoğlu defalarca ifade etti. Eski adı Kilikya olan Adanada’yız ve bu bölgede de Ermeniler yaşamış. Bu bölgede de söylediklerine mesnet olacak örnekler var. Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Erzurum’da her yerde var. Bunları bizim bildiğimiz gibi kendileri de biliyor aslında ama Haçlı’nın Türk’e düşmanlığı devam ediyor. Hilal’le Haç’ın savaşı sürüyor. Haçlı ruhu taşıyanlar da Müslüman Türk Milleti’ne, Müslüman olduğu için, Hilal’in temsilcisi olduğu için saldırıya devam ediyor. Koskoca Osmanlı İmparatorluğu elbette durduk yere parçalanmadı. Elbette bizim zaaflarımız olmuştur ama Yedi Düvel, büyük senaryo ve planlarla üzerimize gelip bizi yok etmeye, parçalamaya çalıştılar. Bunlar gerçektir. Bu yüzden şehitlerimizin şehadet mertebesine nasıl geçtiğini, şehitliklerin nedenini, gerekçelerini çocuklarımıza anlatmalıyız. Ödediğimiz bedel canla ödenmiş bedeldir. Bir insanın canıyla ve yakınlarının canıyla ödediği bedelden daha ağır bir yük yoktur. Bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına yeniden sabır diliyoruz. Şehit yakını olmak elbette büyük bir şeref, büyük bir payedir. Ondan dolayı bahtiyarlığın farkında olmak gerekir. Allah kabul etsin bugünkü dualarımızı.”

Başkan Hüseyin’in Sözlü’nün konuşmasının ardından Kuran ve muvlut okundu. Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt da, Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ve böylesine önemli bir günde aralarında olmasından dolayı çok mutlu olduklarını açıkladı.

Mevlut törenine Eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da katıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.