Büyük koşu pazar günü

35 ülkeyle eş zamanlı olarak omirilik felçlileri yararına gerçekleştirilen ve 35 ülkede eş zamanlı olarak başlayacak olan Wings for Life World Run adlı koşu pazar günü saat 13:00’da start alacak. Alanya’da başlayacak olan türkiye koşusu ile ilgili olarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, herkesi bu koşuya katılmaya davet etti.

Bu hafta sonu Dünya koşamayanlar için koşacak. Tüm dünyada giderek daha fazla ilgi gören toplu koşu etkinlikleri, Wings for Life World Run ile bambaşka bir boyuta taşınıyor. 04 Mayıs 2014 Pazar günü, Türkiye saatiyle 13.00’te başlayacak küresel yarış dünyadaki 35 ülkeden 37 noktada yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Omurilik felciyle ilgili bilinci artırmak ve hastalığın tedavisi için yapılan araştırmalara fon aktarmak amacıyla düzenlenen etkinlik için Türkiye’de seçilen parkur ise tüm dünyada engelsiz turizm kenti olarak tanınan Alanya.
Diğer tüm koşu etkinliklerinden farklı olarak sabit bir bitiş çizgisinin bulunmayan Wings For Life World Run’da koşu başladıktan yarım saat sonra yola çıkacak olan yakalama aracının geçtiği her koşucu yarış dışı kalacak. Tüm dünyada aracın en son geçtiği bir kadın ve bir erkek katılımcı koşunun global çaptaki kazananları olacak ve yarışmada başarılı olanlar muhteşem bir dünya turuna çıkacaklar.

BAŞKAN YÜCEL’DEN DÜNYA KOŞUSUNA DAVET
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Wings For Life Run” koşu yarışına yönelik çalışmaların tam hızıyla sürdüğünü söyledi. Başkan Yücel, “2200 sporcunun katılacağı koşuda 45 ülkeden yabancı sporcular da katılarak eşzamanlı olarak birlikte yarışacaklar. Alanya Belediyesi olarak, organizasyonun yapılmasında yerel anlamda yapılabilecek her türlü desteği veriyoruz. Bu tür spor etkinliklerinin şehrimizin tanıtımına katkısı büyük olup Alanya’mızın spor şehri olmasına da vesiledir. 04 Mayıs Pazar günü saat 13.00 da Rıhtım Şelale önünde başlayacak ve binlerce kişinin katılacağı bu eşsiz organizasyona tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.