ŞEHİT ANNELERİNİN ELLERİNDEN HÜRMETLE, SAYGIYLA ÖPÜYORUM

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, ANNELER GÜNÜ NEDENİYLE MEVLİT VE KURAN OKUTAN ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI. BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ, ŞEHİT AİLELERİNİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞINI SÖYLEDİ…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, anneler günü nedeniyle Adana Şehit Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği mevlide katıldı. Dernek binasındaki etkinlikte kuran ve mevlit okundu. Şehitlerimizin hatırası üzerine bir araya gelmenin her zaman bir hüznü ve ağırlığı bulunduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Bu ağırlık, içinde büyük bir şeref, onur barındırdığı için meseleye bu iyimser bakış açısıyla bakarak hüznü biraz hafifletmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki yakınlarımızı bu memlekete, bu millete hizmet uğrunda feda etmiş olmanın ağır bir bedeli var. İnsanız, yaratılmışız. Çekeceğimiz yükün bir ağırlığı, bir sınırı var ama Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki o sabrı da veriyor. Elbette evlatlarını kaybetmiş anneler için, anneler gününün ne kadar hüzünlü ve üzüntüyle geçtiğinin farkındayım. Cenab-ı Allah sabrınızı eksik etmesin. Bu millet için, bu ülke için dünden bu zamana, üzerinde hepimizin yaşadığı bu toprakların ödenmiş bedeli şehitliktir, gaziliktir. Şehitlik mertebesi inancımızda da çok önemli bir mertebedir. Onun için inanmış insanlar olarak, bu şekilde bakarak acımızı hafifletiyoruz, kendimize bir şeref payesi çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

ŞEHİT ANNELERİNİN ELLERİNDEN HÜRMETLE ÖPÜYORUM

Şehit annelerinin elbette eli öpülesi insanlar olduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü şunları söyledi: “Cenab-ı Allah’ın bize bahşettiği ömürden, candan bedel ödemek, insanoğlunun ödeyeceği en büyük bedeldir. Nihayetinde şehitliğe baktığımızda onun şeref payesi var. İnşallah cennette yerlerini almışlardır, inşallah cannette annelerini onlar karşılayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin anneler gününü tebrik ediyorum. Şehit annelerinin hürmetle, sevgiyle ellerinden öpüyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Aranızda olmaktan bahtiyarım. Ne zaman çağırırsanız yanınızda olmaya devam edeceğim. Bu bir lütuf, ulufe, şahsımızın inceliği değil. ‘En iyi biz hizmet ederiz’ mantığından ziyade, herkesin burada sorumluluğunu yerine getirip, bu değerler bütününe karşı, herkesin en yüksek derecede hürmetini, sevgisini, saygısını göstermesi lazım. Bu milletin, bu memleketin her ferdi bu konuda duyarlı olmalı. Mantalite bu olursa , bu millete kötü emeller, kötü niyetler işlemez, kurşun bile geçmez.”

SOĞUK MERMERLERLE HASRET GİDERDİK

Adana Şehit Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Kunt da, Başkan Hüseyin Sözlü’ye kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek teşekkür etti. Kunt, “Dün yine soğuk mermerlerle ha hasret giderdik. Bir kez daha evlatsız bir anneler günü geçiriyoruz. TSK’dan komutanlarımız sağolsun evlerimize geldiler ve acımızı paylaşmaya çalıştılar. Hüseyin Sözlü Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah ona evlat acısı göstermesin” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.