Başkan Yücel: Biz yetkilerimizi çok iyi biliyoruz!

Başkan Yücel, Güney’in koordinatör olarak atanmasına değinerek kendi görev ve sorumluluklarını ve büyükşehir belediyesinin görev ve sorumluluklarını çok iyi bildiğini ifade ederek “Bunu tartışmanın bir anlamı yok” dedi. Sahiller konusunda da ilçe belediyelerine kesinlikle yetki devri yapılması gerektiğini vurguladı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün gerçekleştirilen encümen toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soma’da hayatını kaybedenlerin hüznünü yaşadığını ifade ederek başsağlığı dileyen Yücel, yas nedeniyle uygulanan müzik yasağına duyarlılık gösteren esnafa teşekkür etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel’in Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney’i ‘Alanya Koordinatörü’ olarak atamasına değinen Yücel, “Alanya, hep ilklerin yaşandığı bölgelerden birisidir. Atanan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Biz her şekilde herkesle hüsnü niyet doğrultusu içerisinde çalışırız” dedi.

Koordinatörün ne iş yapacağına dair kendisine bir bilgi verilmediği ve tüzükte de öyle bir şey görmediğini ifade eden Yücel, “Yetkisi ile ilgili de bir görüşmemiz olmadı. Ben, 5393 sayılı belediye kanununda ne gerekiyorsa onu yapacağım diye aday oldum. Şimdi başkan olarak onu da uygulayacağım” şeklinde konuştu.

‘KOLTUĞA OTURALI 35 GÜN OLDU’
Büyükşehir ve ilçe belediyelerin yetkileri sınırlarını bildiğini vurgulayan Yücel, “6330 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nu irdeleyerek ve bilerek bu göreve talip oldum. Bu yasada da her şey açıktır, kimin ne görevi olduğu da açıktır. Bunun için biz yapacağımızı da yetkilerimizi de biliyoruz. Bunu tartışmanın anlamı yok. Daha sistem yeni oturduğu için tabi ki ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Ama ben bunun zamanla yerine oturacağını düşünüyorum. Bu sistemin düzenlendiği ilk şehrin belediye başkanı ‘5 senede ben bile oturtamadım’ demişti. Biz daha koltuğa oturalı 35 gün oldu.” dedi. Seçimlerden önce ‘1 Nisan’dan sonra her şey eskisi gibi devam edecek’ diyen Ak Parti Adayı Hasan Sipahioğlu’nun sözleri hatırlatılan Yücel, “Neyin hazır olduğunu da biliyoruz. Ama kağıt üzerinde yazmak ile icra etmek arasında çok büyük fark vardır. Madem hemen uygulanacaktı da su abonesi alamayan vatandaşlara ne demeli?” diye karşılık verdi.

‘SAHİLLER ALANYA’NIN OLMALI’
Büyükşehir Meclisi’nde yaşanan sahiller konusunda yetki devri tartışmalarına değinen Yücel, sahillerin bağlı bulunduğu ilçe belediyelerine verilmesi gerektiğini yineleyerek “Bizim maddiyatla ilgili bir sıkıntımız yok. Bundan kar güderek de bir iş yapmıyoruz. Buradaki sivil toplum kuruluşlarının, turizm birliklerinin ne faaliyetler gösterdiğini tüm kamuoyu biliyor. Bizim kaygılarımız oturmuş bir düzeni bozmamak ve sahillerde illegal olayların olmamasını önlemek. Büyükşehir yasasına göre düzenlediği zaman hayatında denizi görmeyen insanlar burada ihalelere girecekler. Biz her şekilde işletmeye talibiz” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’nun ‘Turizmciler de Büyükşehir’e geçmesini istiyor’ sözünün gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yücel, “Büyükşehir zaten Milli Emlak Müdürlüğü’nden kiralayacak. İlçe belediyeleri de kiralayabilir” dedi. Konyaaltı sahilleri için CHP – MHP ittifakı ile alınan kararın Alanya sahilleri için de alınıp alınmayacağını gündeme gelince paylaşacağını aktardı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.