MERSİN’DEKİ FARKLI KÜLTÜRLER AVANTAJIMIZDIR

Mersin Doğa Koleji ile Almanya’nın Nürnberg kentinde bulunan Sabel Lisesi arasında gerçekleşen ‘Türk-Alman Öğrenci Değişim ve Kültür Projesi’ kapsamında Mersin’e gelen 12 öğrenci ve 4 okul yöneticisi, Doğa Koleji Müdürü Kasım Ateş ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.

Projenin amacı hakkında Başkan Kocamaz’a bilgi veren projenin öncüsü Doğa Koleji Müdürü Kasım Ateş, “Amacımız, Mersin’in tanıtımını yapmak ve gençleri farklı kültürlerle buluşturmaktır. Almanya’da Türklere karşı çok büyük bir ön yargı var, ancak gençlerimiz Mersin’de farklı kültürden insanların bir arada kardeşçe yaşadığını gördüler ve Türkiye hakkındaki önyargıları tamamen ortadan kalktı. Gençlerimiz Mersin’den güzel duygularla ayrılacaklar” dedi.

Mersin’in, Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi olduğunu belirterek, tarihi hakkında konuklara kısa bilgi veren Başkan Kocamaz, “Merkezi çok eski değil ama ilçeleri tarihin derinliklerine kadar uzanan bir geçmişe sahip. Meselâ Tarsus, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan bir yerleşim birimidir. Türkiye’nin güneyinde 15 bin 800 kilometrekarelik bir alana sahip, 1 milyon 705 bin insanın yaşadığı önemli bir merkez. Son 30 yılda çok göç almış ve nüfusu geometrik olarak artmış bir kent olan Mersin’de her kültürden insanlar yaşıyor. Biz bunu hiçbir zaman dezavantaj olarak görmüyoruz, avantaja dönüştürmenin gayretini güdüyoruz. Artık saf bir insan tipi yok. Her ne kadar devletleri yönetenler, insanların farklılığını kendileri için kullanmaya çalışsa da, yaşanacak bir tane dünya var. Bizler de bu dünyayı paylaşmak zorundayız, çünkü dünyanın kaynakları sınırlı. Ben bir Kimya Mühendisiyim ve kimyanın temel kuralı da; madde yok edilemez, yoktan da madde yaratılamaz. Biz bu enerjiyi olumlu yönde kullanabilirsek, bu dünya hepimize yeter. Sizlerin önünde çok uzun bir yol var. Onun için bu dünyanın gerçek sahibi sizlersiniz. İletişim kurarak barış içerisinde yaşayabilirseniz, bu dünya sizin için mutlu bir dünya olur. Onun için biz, bu tür ilişkilere önem veriyoruz. Birbirinize ne kadar çok yakın olursanız, kafanızdaki peşin hükümler de o kadar silinir. Onun için daha çok yakınlaşmak, görüşmek, anlaşmak, gelecekteki sizlerin kuracağı yeni dünyada barışı kalıcı kılacaktır. İnşallah iyi intibalarla memleketinize dönersiniz. Hem Türkiye’yi, hem de Mersin’i oradaki arkadaşlarınıza daha detaylı bir şekilde anlatırsınız” diye konuştu.

Başkan Kocamaz’ın konuşmasından çok etkilenip duygusal anlar yaşayan Alman öğrenciler, “Keşke dünyadaki bütün belediye başkanları, sizin gibi düşünceye sahip olsa. Keşke Almanya’daki yöneticiler de, insanlara karşı sizin gibi duyarlı olsa. Dünyaya, insanlara bakış açınızdan çok etilendik. Buradan kendi ülkemize çok pozitif düşüncelerle döneceğiz. İlginize teşekkür ederiz” dediler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.