AMAÇ HİZMET

Alanya Belediye Başkan Vekili Kerim Aydoğan, Hüseyin Güney’in atandığı koordinatörlük ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Koordinatörlüğün sorun olarak görülmemesi gerektiğini belirten Aydoğan, hizmetin de nereden geleceğinin önemli olmadığını ifade ederek “Hüseyin Başkan da Alanya’da sorunları bilen birisi. Neticede o da hizmet için uğraşacaktır” dedi. Sahiller konusunda da konuşan Aydoğan, güvenlik için Alanya Belediyesi’ne yetki devri verilmesi gerektiğini vurguladı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in İller Bankası 2014 Olağan Genel Kurulu’na katılmasından dolayı dün gerçekleştirilen encümen toplantısına Başkan Vekili olan MHP Belediye Meclis Üyesi Kerin Aydoğan başkanlık yaptı. Encümen toplantısını sonrası açıklamalarda bulunan Aydoğan, vitrin uygulamasındaki yeni karar olan 80 santimetrelik payı aşan esnaflarla ilgili kararlar aldıklarını belirtti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’ya atadığı koordinatörlük hakkında açıklamalarda bulunan Aydoğan, hizmetin Antalya Büyükşehir Belediyesi veya herhangi bir başka kurum tarafından yapılmış olmasının önemli olmadığını söyledi.

‘EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞACAĞIZ’
Hüseyin Güney’in atandığı koordinatörlük için konuşan Aydoğan, “Alanya veya Büyükşehir Belediyesi olarak bir ayrım yapmak çok sağlıklı değil. İnsanlar bizi buraya hizmet vermek için getirdiler ve hizmet bekliyorlar. Bunun Antalya Belediyesi veya herhangi bir başka kurum tarafından yapılmış olması önemli değil. Önemli olan sorunların giderilebilmesi ve hizmetin yapılabilmesidir. Bunun için çeşitli görevlendirmeler olsun, hiç sorun olacağını düşünmüyorum. El birliği ile işbirliği içerisinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile çalışabileceğimize inanıyorum. Hüseyin Başkan da Alanya’da sorunları bilen birisi. Netice de o da hizmet için uğraşacaktır. Dolayısıyla her kim hizmet için çaba gösterirse Alanya’nın menfaatine olacaktır” dedi.

‘SAHİLLERDE DÜZEN BOZULMAMALI’
Alanya sahilleri konusunda yetki devri tartışmaları hatırlatılan Aydoğan, sahillerin Büyükşehir’de mi yoksa Alanya Belediyesi’nde kalması gerektiğine sorusuna şöyle yanıt verdi: Biz Adem Başkanımla birlikte Antalya’ya gittiğimizde partide de büyükşehirde de mecliste de görüşmelerde hep şunu ifade ettik; Biz Alanya’da bu sorunu yıllar önce yaşadık. Yıllar önce çok ciddi bir şekilde sorunlar yaşandı. Alanya’da bir kargaşa hâkimdi. Seyyarlar, sahilde kavgalar, bıçaklanmalar, insan öldürülmeleri gibi çok çeşitli kargaşalar olurdu. Burada turizmcilerle birlikte belediyemiz el birliği ile çalışma yaptı ve bu Türkiye’de örnek oldu. Bu projenin rafa kaldırılmasını istemiyoruz. Gönlümüz razı gelmiyor. Bizim ilk önce halka hizmet etmek temel prensibimiz olduğuna göre buradan para kazanmak değil de Buranın daha sakin daha rahat hizmet verilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmasını istiyoruz.

RANT KAPISI OLMASINI İSTEMİYORUZ
Bununla ilgili de bizim eski düzenimiz olan sahillerin turizmciler tarafından çalıştırılmasına sıcak bakıyoruz. Bunun parasını ha Büyükşehir Belediyesi, hazine ya da mal müdürlüğü alır. O çok sorun değil. Ama önemli olan buradaki yerel organizasyonun bunu yapmasıdır. Şimdi Büyükşehir’i aldığında bir alt şirketine verdiğinde ve onlar da tüm dünyaya açık şekilde ihaleye çıkardığında burada çeşitli rahatsızlıklar doğacağını defalarca tekrar ettik. Burada artık insanlar bir hizmet anlayışı değil de artık bir rant kapısı olarak bakmasını istemiyoruz. Burada turistlerin de halkımızın da rahatsız olmaması için bizim temel amacımız buranın turizmcilerle birlikte belediyenin de kontrolünde çalışmasını istiyoruz. Tüm amacımız budur”

MYPETLER BU SENE KALDIRILAMAZ
Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya’nın mypetlerin kaldırımlarda yayaları, trafikte de sürücüleri zor durumda bıraktığını belirtmesi ve bir düzene konulması isteğine değinen Aydoğan, “Mypetlerin bu sene için daha önceki yönetim tarafından ihalesi yapıldı. Bizim şuan için yapmamız gereken bir şey yok. Ama sezon sonu çeşitli şikâyetler değerlendirilir ve biz de arkadaşlarımızla hep birlikte ortak bir karar veririz. Ama şuan için kaldırma durumu yok. Çünkü daha önceki yönetim ihalesini yapmış. Biliyorsunuz insanlar gelip geçici ama kurumlar kalıcıdır. O kurumun o zaman aldığı kararı biz uygulama durumundayız.” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.