KOCAMAZ’DAN ÖZCAN HAKKINDA YOLSUZLUK İDDİALARI…

30 Mart İdari Mahalli Seçimleri’nde %31.77 oy alan MHP’li aday Burhanettin Kocamaz diğer adayları geride bırakarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Dün bir basın açıklaması düzenleyen Kocamaz’ın selefi CHP’li Macit Özcan döneminde yapılan ihale ve ödemelerle ilgili yolsuzluk iddialarında bulması gündem yarattı.

Sonses TV’nin haberine göre Özcan dönemine ait giderleri belgelerle ortaya koyan Kocamaz bunların idari ve hukuki olarak hesabının sorulacağını belirtti.1994’ten bu yana yürüttüğü Tarsus Belediye Başkanlığı’ndan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna transfer olan Kocamaz”Mersin’in geleceğini birlikte kuralım” diyerek yola çıktıklarını hatırlatarak kentteki herkese sahip çıkan bir belediyecilik anlayışının hayata geçirilmesinin altını çizdikten sonra kendinden önceki belediye harcamalarının düzgün olmadığını iddia etti.

100’a yakın dosyada ihale mevzuatına aykırı işlem gerçekleştirildiğini iddia eden Kocamaz”Bilhassa doğrudan temin yoluyla yapılan çoğu usulsüz işlemlere dayalı şekilde ve şaibeli olarak gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Macit Özcan dönemine ait giderlerin gazete, radyo ve televizyonlara, kamuoyu araştırma şirketine yapılan ödemelerin yanı sıra Mezbaha İnşaatı, Şehirlerarası otobüs terminali kompleksi yapım işlerinde ödeme evraklarında usulsüzlükler tespit ettiklerini ileri süren Kocamaz ödemesi yapılan bazı imalatların ise yüklenici firma tarafından yapılmadığı halde yapıldı gibi gösterildiğini de ekledi.

Bunların yanı sıra Belediye bünyesinde çalışanlardan yüksek maaş alanların da bir listesini yayınlayan Kocamaz CHP İl yönetiminden olup partiden çalışanları ve aynı aileden çalışanları da açıkladı. Ayrıca konser ve ilan giderlerini de belgeleyen Kocamaz hukuki olarak takipçisi olacaklarını belirtti.,

31 Mart Yerel seçimleri ile başkanlık koltuğuna oturan diğer belediye başkanlarının ise belediye gider ve harcamaları ortaya koymakta bu kadar net bir tavır sergilememesi dikkat çekmekle birlikte Kocamaz’ın aynı şeffaflığı kendi başkanlık döneminde de sergilemesi bekleniyor.

kk

kk0

kk1

kk3

kk4

kk5

kk6

kk7

kk8

kk9

kk11

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.