İzmir’in Binalarını Bayraklı Belediyesi Test Ediyor

Geçtiğimiz günlerde merkez üssü Ege Denizi olan 6,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı depremler binaların güvenliğini tekrar gündeme getirdi. Birinci derecede deprem bölgesi olan İzmir’de yapıların depreme dayanıklılığını test edip, olası tehlikelerin önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi de, sadece Bayraklı değil İzmir’in her yerinden gelen müracaatları değerlendirerek hizmet veriyor.

Türkiye’de bir Belediye bünyesinde bir ilk olarak hayata geçirilen “Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi”, sadece Bayraklı’nın değil İzmir’in her bölgesinden vatandaşlardan gelen müracaatlarla binaların dayanıklılık risklerini ölçerek,yapılması gerekenler konusunda vatandaşları mühendisleri tarafından bilgilendiriyor.
Bayraklı ve İzmir genelinde özellikle 2001 yılı öncesine ait yapıları denetleyerek vatandaşlara tavsiye veren “Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi” İzmir’in her ilçesinden gelen müracaatlarla binaların durumlarını gözden geçiriyor. Ultrasonik test aletleriyle evde bulunan taşıyıcı elemanların içindeki yapısal durum, yine sinyalizasyon sistemiyle çalışan hasarsız tespit cihazıyla inceleniyor. Oluşturulan raporun ardından tavsiye kararını hazırlayan Bayraklı Belediyesi mühendisleri, protokol gereği vatandaşları riskli yapıların güçlendirme çalışmalarının yapılması amacıyla “Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezine” yönlendiriyor.

Gelin Test Edelim
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “halkımızın depreme dayanıklı binaları tercih etmesi ve olası bir depremde yaşanabilecek acı görüntülerin en aza indirilebilmesi için Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezimiz kurulduğu günden bu yana çalışmalarına devam ediyor. Bir ile on daire arasında daire başına 10 TL ücret alınıyor. Mühendislerimizle binada ya da dairelerde delmeden, kesmeden ultrasonik cihazlarla test yapıyoruz. İzmir’in her semtinden, her bölgesinden duyarlı vatandaşlarımız bize gelsin,binalarını test edelim, sağlam binalarda otursunlar” dedi.

Afet Konteyneri projesi
Afet istasyonlarından ilki Tepekule Mahalle Muhtarlığı ve Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu noktadaki güvenli bölgeye yerleştirildi. Afet Konteyneri, deprem toplanma merkezleri, açık alanlar ve güvenli bölgelere yerleştirilecek. 15 metreküp büyüklüğe sahip çelik konteyner içinde 63 kalem malzeme bulunuyor. Bunlar arasında 2 jeneratör, 2 kırıcı matkap, kurtarma ip ve makarası, kesici ve delici el aletleri, yangın söndürme ekipmanları vatandaşlar için battaniyeler, gaz maskesi, soğuk iklim çadırı, katlanabilir sedye ve ilk yardım çantası gibi temel yardım malzemeleri yer alıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.