FESTİVALİN AÇILIŞI KARADAĞ ENSEMLE VE DÜNYA’NIN MÜZİĞİ KONSERİ İLE YAPILDI

14. Uluslar arası Turizm ve Sanat Festivali’nin Kızılkule önündeki açılış töreninde Ney sanatcısı Burcu Karadağ konser verdi. Konser öncesi açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel, “Alanya’nın dışa açılan penceresi olan festivalimiz aynı zamanda dünya kültürlerinin buluşma adresidir.” dedi.

YÜCEL: FESTİVALİMİZ KÜLTÜRLERİN BULUŞMA ADRESİDİR
Kortej yürüyüşü ve yörük göçü ile başlayan festival Kızılkule önünde yapılan açılış töreni ile devam etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sizlerin ve yabancı konuklarımızın katılımıyla Alanya’nın dışa açılan penceresi ve aydınlık yüzü olan festivalimiz aynı zamanda dünya kültürünün buluşma adresidir. Her yıl önceki yıla göre katılımının arttığı festivalimizde vatandaşlarımızın dolu dolu 3 gün geçireceklerine inanıyorum. Festivalimizin başarıyla geçmesini temenni ediyorum.”dedi.

SEMAZEN GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI
Antalya Millet Vekili Mehmet Günal ise konuşmasında, ”Festival Alanya’mızın ve Türkiye’mizin tanıtımına katkı sağlayarak devam ediyor. Festivale katılan herkese iyi eğlenceler diliyorum.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından sanatçı Burcu Karadağ’ın ‘Karadağ Ensemle ile Dünyanın Müziği’ konseri gerçekleşti. Konserde yer alan semazen gösterisi büyük ilgi gördü. Başkan Yücel, ney sanatçısı Karadağ’a teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.