GÖKÇEK’E BİR GÜNDE 14 BÜYÜKELÇİDEN TEBRİK ZİYARETİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI 5. KEZ KAZANMASI NEDENİYLE BAŞKAN GÖKÇEK’E 14 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİSİ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDU

-BAŞKANLIK MAKAMI’NDA AYRI AYRI GERÇEKLEŞEN ZİYARETTE KONUKLARINI AĞIRLAYAN BAŞKAN GÖKÇEK:

-“ÜLKELER ARASINDA DOSTLUK VE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİNİN GELİŞMESİ AÇISINDAN EN BÜYÜK GÖREV BÜYÜKELÇİLERE DÜŞÜYOR”

“SAYIN BÜYÜKELÇİLERE SON BİR YILDIR ÜLKEMİZDE YAŞANAN VE YURTDIŞINDA YANLIŞ YANSITILAN DURUMLARI KISACA DA OLSA ANLATMA İMKANI BULDUM”

-PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ SHAUKAT: “EĞER OYUM OLSAYDI ANKARA’DA BEN DE SİZE OY VERİRDİM”

-RUSYA BÜYÜKELÇİSİ KARLOV : “İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUK İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜYÜK KATKIDA BULUNUYOR”

-YUNANİSTAN BÜYÜKELÇİSİ LOUKAKİS, “BİR SEÇİMİ DAHA ZAFERLE KAZANDINIZ. ARTIK SİZ BU KONUDA BİR ŞAMPİYONSUNUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 5. kez üst üste kazanarak tarihi bir rekora imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, Büyükelçiler tebrik ziyaretinde bulundu.

Başkanlık Makamı’nda art arda gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Gökçek, 14 ülkenin büyükelçileri ile bir araya geldi. Başkan Gökçek, gün boyu süren ziyaretlerde; Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov, Kuveyt Devleti Büyükelçisi Abdullah A.A. AL Duwaıkh, Kosova Cumhuriyeti Büyükelçisi Avni Spahıu, Filipinler Büyükelçisi Maria Rowena Mendoza Sanchez, Katar Büyükelçisi Salem Mubarek Al Shafi, Kanada Büyükelçisi John Holmes, Romanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Radu Onofrei, Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari, Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Libya Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar Ahmed Abdulgader, Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, Afganistan Büyükelçisi Amanullah Jayhoon ile Singapur Maslahatgüzarı Bayan Lorling Lee’yi ağırladı.

Konuklarını tek tek karşılayan Başkan Gökçek, ülkeler arasında dostluk ve kültürel işbirliğinin gelişmesi açısından en büyük görevin büyükelçilere düştüğünü söyledi. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökçek; “Sayın büyükelçilere son bir yıldır ülkemizde yaşanan ve yurtdışında yanlış yansıtılan durumları kısaca da olsa anlatma imkanı buldum” dedi.

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Başkan Gökçek’i beşinci kez seçilmesinden dolayı tebrik ettiğini belirterek, “Rusya ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerin gelişmesine Ankara Büyükşehir Belediyesi büyük katkıda bulunuyor” dedi.

“AYNI ŞEHİRDE YAŞIYORUZ”

Kosova Cumhuriyeti Büyükelçisi Avni Spahıu’nun ziyareti sırasında Başkan Gökçek, anne tarafının Kosova Prizenli olduğunu söyleyerek, “Sizleri ağırlamaktan memnun oldum” diye konuştu.

Büyükelçi Spahıu de “Şehrinizde yaşıyoruz, dolayısıyla şehrin belediye başkanını da görmek istiyoruz. Kosova’da kökenleriniz olduğu için bundan çok gurur duyuyorum. Ayrıca Kosova’ya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

-KATAR BÜYÜKELÇİSİ: “YAPMIŞ OLDUĞUNUZ HİZMETLERİ GÖREBİLİYORUM”

Katar Büyükelçisi Salem Mubarek Al Shafi de “Yapmış olduğunuz hizmetleri ve sorumluluklarınızı görebiliyorum. Avrupa’nın birçok ülkesinde çalıştım. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Ankara gibi bir şehir görmedim. İstanbul da çok güzel bir şehir ama Ankara’nın düzeni, geniş ve güzel inşa edilen caddeleri beni çok memnun etti” diye konuştu.

-YUNANİSTAN BÜYÜKELÇİSİ: “SİZ BİR ŞAMPİYONSUNUZ”

Art arda gerçekleşen ziyaretlerde ağırladığı büyükelçilerle pek çok konuda sohbet eden Başkan Gökçek’in, bir başka konuğu olan Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis ise “Bir seçimi daha zaferle kazandınız. Artık siz bu konuda bir şampiyonsunuz” şeklinde duygularını dile getirdi.

-PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ: “OYUM OLSA SİZE VERİRDİM”-

Başkan Gökçek’i ziyaret eden büyükelçilerden biri de Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat oldu. Kusursuz bir Türkçeyle konuşan Büyükelçi Muhammad Haroon Shaukat, “Öncelikle bu kadar yoğun gündeminiz arasında bana vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Seçimleri kazandığınız için tebrik ediyorum. Seçim gecesini büyük bir heyecanla sabaha kadar ben de takip ettim. Eğer benim oyum olsaydı ben de size oy verirdim” dedi.

-AFGANİSTAN BÜYÜKELÇİSİ : “HALK YANILMIŞ OLAMAZ”-

Başkan Gökçek, büyükelçilerle olan mesaisinde son olarak Afganistan Büyükelçisi Amanullah Jayhoon’u ağırladı.

Başkan Gökçek’e teşekkür eden Büyükelçi Amanullah Jayhoon, şunları söyledi:

“5. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldunuz. Halk yanılmış olamaz. 1993 ve 95 yılları arasında Ankara’da görevliydim. 20 yıl sonra tekrar Büyükelçi olarak Ankara’ya geldim. Çok değişmiş bir Ankara gördüm. Ben o zaman geldiğimde Havaalanı Yolu’nda gecekondular vardı. Oysa şimdi çok güzel olmuş. Yollar, parklar her şey çok değişmiş. Bunlar için de sizi bir kez daha tebrik ediyorum.”

Başkan Gökçek, konuk büyükelçilere günün hatırası olarak plaket ve kitap verirken, Büyükelçilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.