“TARİHİN SESİ OL” PROJESİ EN İYİ 20 PROJE ARASINA GİRDİ

Alanya Belediyesi’nin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın desteğiyle Alanya Çevresi Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği (ALTAB) tarafından “Kızılkule-Tophane Ekseni”nin de gerçekleştirdiği, “Tarihin Sesi Ol” Projesi 2012 Mali Destek Programının en iyi 20 projesi arasına girdi.

“Kızılkule, Tophane Ekseni Projesi” kapsamında restore edilen tarihi yerlerin, tarihi ve kültürel mirasın bir kültür turizmi ürünü olarak sunulması, turizmin çeşitlenerek 12 aya yayılmasını sağlamak amacıyla Alanya Belediyesi’nin Proje İstirakçisi olarak yer aldığı “Tarihin Sesi Ol” projesi 2012 Mali Destek Programının en iyi 20 projesi arasında gösterildi.

“İyi Proje Destek Görür” kitapçık çalışması ile ilgili olarak BAKA’dan Proje uzmanı Osman Ağralı, Isparta’dan Gazeteci Muhsin Tufan Alanya’ya gelerek Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Proje Koordinatörü Mustafa Bora ile proje hakkında görüştü.

2014 yılının sonunda çıkması planlanan”İyi Proje Destek Görür” kitapçığında en iyi 20 proje yer alacak.

SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Tarihin Sesi Ol Projesi Kızıl Kule, Tophane ve Tersane içerisinde oluşturulan ve 22 ayrı gezi rotasında hizmet veriyor.

Ziyaretciler, Audiotur duraklarının, numaralarını cihazlarına tuşlayarak bulundukları alan ile ilgili görsel bilgileri izleyip, işitsel bilgileri dinleyebiliyorlar. İngilizce, Almanca, Rusça ve Türkçe olarak düzenlenen sistem son teknoloji kulaklık cihazlar ile hizmet veriyor.

8 ay gibi bir sürede tamamlanıp hayata geçirilen proje yetişkinler için 30 dakikalık Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça; çocuklar için yine 30 dakikalık Türkçe ve işitme engelliler için 30 dakikalık Türkçe, işitme ve görme engelli dilinde sesli ve görüntülü rehber hizmeti veriyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.