RAMAZAN MEYDANI’NDA ‘ORTAOYUNU’ COŞKUSU

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği’nin (ALKOD) ve Müftülüğün ortak çalışmasıyla İskele bölgesinde oluşturulan ‘Ramazan Meydanı’ büyük ilgi görüyor.

Balıkçılar kooperatifi karşısındaki alana kurulan çadırda iftar yemekleri verilirken, kurulan stantlarda ise yiyecek ve içecekler satılıyor. ‘Ramazan Meydanından Esintiler’ adlı platformda ise her gece bir müzik grubu sahneye çıkıyor. Ramazan ayı boyunca birçok etkinliğe sahne olacak meydanda, dün akşam ‘internet’ adlı ortaoyunu sahnelendi.

Alanya Sokak Tiyatrosu Oyuncularının sahnelediği ortaoyunu alanı dolduran izleyicilere renkli dakikalar yaşattı.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ‘Ramazan Meydanı’nda eğlence anlayışından uzak bir şekilde eski ramazan kültürünü yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Meydana halkın ilgisinden memnun olduklarını belirten Yücel,’önümüzdeki günlerde kültürümüzde önemli bir yer tutan ‘Hacivat ve Karagöz’ oyunları da sahnelenecek. Alanda kültürümüzü yaşatırken aynı zamanda konuklarımıza da geleneklerimizi sergilemiş oluyoruz’ dedi.