BU BİRLİKTELİK ADANA’DA ÇITAYI YÜKSELTECEK

BAŞKAN SÖZLÜ, “YENİ DÖNEMDE SORUNLARI BİRLİKTELİĞİN SİNERJİSİYLE ÇÖZECEĞİZ”

SANAYİ SİTELERİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONULU TOLANTIDA, TOBB’A BAĞLI ODALAR, DSİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SEYHAN BELEDİYESİ, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİCİLERİ, SİTE YÖNETİCİLERİ, ESNAF VE MUHTARLAR BİR ARAYA GELDİ. ADANA’NIN YILLARDIR KANAYAN YARASI OLAN SANAYİ SİTESİ İÇİN, KENT DİNAMİKLERİNİN TEK VÜCUT OLMASI, GELECEK ADINA UMUT VERDİ.

40 GÜNDÜR SANAYİ SİTESİNDE ÇALIŞAN ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR DAİRE BAŞKANLIĞI, KENT ESTETİĞİ VE ŞEHİR PLANCILARI EKİBİ, İKİ KÖPRÜ, 40 METRELİK YOL AÇMA, KAMULAŞTIRMA, İŞGALLERİ ORTADAN KALDIRIP YEŞİL ALANLAR OLUŞTURMA KONULARINDA MEYDANA GETİRİLEN PROJELERİ OLGUNLAŞTIRIP, UYGULAMA AŞAMASINA GETİRDİ.

11 sanayi sitesinin faaliyet gösterdiği bölgenin ulaşım, altyapı, kent estetiği yönünden sorunları ve çözüm önerilerinin görüşülmesi amacıyla düzenlenen toplantı Metal Sanayi Sitesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, DSİ 6. Bölge Müdür Yardımcısı Celal Daş, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, , Metal Sanayi Sitesi Başkanı Cengiz Erdoğanoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Birgül Ağdemir, ASKİ Müdür Yardımcısı Şuayip Sarıkaya, bölgede yer alan 4 mahallenin muhtarı ile Metal Sanayi Sitesi esnafı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, TOBB’a bağlı odalar olarak, kentin işadamlarına daha iyi hizmet verebilmek adına diğer sivil toplum örgütlerini de yanlarına alarak birlikte hareket etme kararlılığında olduklarını söyledi. Kıvanç, “Birlikteliği büyütmek ve gücü artırmak adına kamu, yerel yönetimler, milletvekilleri ve kentin diğer dinamikleriyle beraber, aynı amaç etrafında birlikte hareket etmenin sorunların çözümünde çok daha etkili olacağının bilinciyle, bugün burada, bölgede yer alan sanayi ve ticaret sitelerinin sorunlarını ve bu sorunların çözüm önerileri görüşmek üzere toplandık” dedi.

TOPLANTI, KENTİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE ÖRNEK OLACAK

Zeki Kıvanç, şöyle devam etti: “Bölgedeki ıslah edilmemiş derenin çevreye yaydığı pis koku, oluşturduğu antihijyenik ortam ve görsel kirlilik, girişimcilerin ve çalışanların sağlığını tehdit etmektedir. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki derenin ıslahı ve bakımıyla ilgili, AK Parti İl Başkanımızla birlikte DSİ Bölge Müdürümüzü ziyaret ettik ve çözüm getirme konusunda kararlı bir duruşla karşılaştık. Kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yine bölgenin yol, su, kanalizasyon ve diğer altyapı sorunlarıyla ilgili taleplerimizi ilettiğimiz Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür ediyorum. Bu toplantının bundan böyle, kentin sorunlarının çözümünde örnek teşkil edeceğine inanıyorum.”

ADANA İÇİN SİYASİ AYRIM YAPMADAN ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana’nın sorunlarıyla ilgili siyasi ayrım yapmadan çalışacaklarına dair söz verdiklerini ve bunun gereğini yerini getirdiklerini bildirdi. Fikret Yeni, ADASO’nin talebi üzerine, DSİ Bölge Müdürü Nevzat Aksu’yla görüştüklerini ve bugünkü toplantıya katıldıklarını açıklayarak, taleplerle ilgili, iktidar partisinin yapması gerekenleri uygulayacaklarını vurguladı.

BU TABLONUN BENZERİ ADANA’NIN GEÇMİŞİNDE YOK

Yeni’nin ardından söz alan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, toplantının heyecan ve umut verdiğini belirterek, “Bu tablo çok güzel. Bu tablonun benzeri Adana’da daha önce yoktu. Bu tablonunu mimari burada bulunanlar olarak bizleriz. Adanalılar olarak gösterdiğimiz bu birliktelik ruhuyla iftihar ediyorum. Bu tablo, Adana’yı yeniden sanayi şehri yapacak, istihdamı artıracak bir tablodur. Gerçekten çok iyi bir başlangıç yaptık.Büyükşehir-Seyhan belediyeleri arasında ayrım yok.” diye konuştu.

ADANALILIK RUHUNU DİRİLTECEĞİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hayırlı bir teşebbüs için bir araya geldiklerini ifade ederek, Adana’da birlikte iş yapmak üzere yeni bir dönemin başladığını kaydetti. Başkan Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adana’nın kaybettiği zamanı kazanmak istiyoruz. Yeni dönemde çağdaş şehirciliği öne çıkaran, üretimin artmasına olanak tanıyan, sanayicinin önünü açan bir belediyecilik anlayışında olacağız. Burada faaliyet gösteren 11 sanayi sitesini birleştirip, Organize Sanayi Bölgesi standartlarında bir yer haline getireceğiz. Burası sağlıklı bir altyapıya kavuştuğunda iş hacmi artacak ve olumsuzlar sona erecek. TD-8 Deresi, halk arasındaki adıyla ‘pis dere’ tertemiz olacak. Site içinde işgal edilmiş yerler temizlenecek, ruhatsız yapılar ruhsatlandırılacak. Amacımız kısa süre içinde Adanalılık ruhunu diriltmek. Buraya gelen, ekmeğini buradan kazanan, kendisinin, çocuklarının geleceğini burada planlayan herkes Adanalıdır. Merkezdeki, Toroslardaki ve sahildeki belediyelerimizle dayanışma içindeyiz. Sükunet içindeyiz ve inşallah hizmeti artıracak bir sürece girdik. Derenin ıslahıyla ilgili gösterdiği samimiyetten dolayı DSİ Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Ben de kendimi bir belediye başkanı olmaktan öte, Adana’nın kalkınmasının bir neferi olarak görüyorum. AK Parti İl Başkanı’na da buradan, iktidarın yatırımlarıyla ilgili her türlü kolaylığı sağlayacağımızı iletiyorum. 11 sitenin modernizasyonu, derenin ıslahı örnek bir çalışma olacak. Ekiplerimiz 40 gündür sanayi sitesinde çalışıyor. 2 köprü, 40 metrelik yol açma, kamulaştırma, işgalleri ortadan kaldırma ve yeşil alanlar oluşturma konularında tespitler yapıldı, projeler oluşturuldu. Bunlar tamamlandığında sitenin görünümü değişecek, verimliliği artacak.”

Konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Birgül Ağdemir, 300 hektarlık alanda faaliyet gösteren sanayi sitelerinin mevcut durumuyla ilgili bir sunum yaptı ve projeleri anlattı.

DSİ 6. Bölge Müdür Yardımcısı Celal Daş ise, TD-8 drenaj kanalının rehabilite edildikten sonraki görütülerinin anime edildiği slayt sunumu gerçekleştirdi

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.