Yılmaz Büyükerşen, Ekmeleddin İhsanoğlun’a gönül rahatlığıyla oy verebilirim

Kazım Kurt, Anlaşma olsaydı 12 Eylüller olmazdı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar ve CHP İl Yönetimi, MHP İl Başkanı Ayhan Sezer ve MHP yönetimini Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde CHP ve MHP’nin birlikte belirlediği ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verme çalışmalarını konuşmak için ziyaret etti.

KALKINMIŞ, SAYGIN BİR HALK
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’nin halkoyu ile seçilecek Cumhurbaşkanlığı meselesinin son derece önemli bir konu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Türkiye’nin Ortadoğu coğrafyasındaki yerini öncelikle bir gözden geçirin, Türkiye Ortadoğu coğrafyası gibi, karışık, sürekli depresyonlu bir ortamda son derece önemli bir seçim yapacak. Halk bu seçimde oy kullanırken çocuklarının ve torunlarının da geleceğini düşünerek oy kullanmak zorundadır, bu fevkalade önemli bir seçimdir, Türkiye’ de konumu itibarı ile Ortadoğu ülkeleri içinde onlardan çok farklı, kalkınmış, saygın bir halk olarak kendini tanıtmak istiyorsa bu seçimlerde herkesin mutlak suretle sandık başına gitmesi gerekir.”

GELECEK KUŞAKLAR İÇİN
Bundan önceki seçimlerde iktidarın seçim dönemi oyunları, yaz dönemine, bayram tatillerine denk gelmesi, kentlilerin deniz kenarında tatilde oldukları dönemlere getirildiğini ifade eden Büyükerşen, “Bu seçimlerde Türkiye çağdaş batı devletleri gibi uygar bir ülke mi olacak? Yoksa her gün kargaşa, cinayet, bombalama, insan kafasını adeta kurbanlık koyun gibi kesen insanların büyük bir hareketlilik içinde olduğu Ortadoğu ülkeleri gibi mi olacağız bunun kararı verilecek. Oylar bunu belirleyecek. Gelecek kuşakları da düşünerek onlar için parlak aydınlık günleri vadeden bir seçim yapmak zorundadırlar” ifadelerini kullandı.

İHSANOĞLU’NU ANLATTI
Bugün ortaklaşa seçilmiş Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aslında pek tanınmadığına değinen Büyükerşen, “Ama şimdi tanınmaya başladı, ama öyle koşullar içinde yarış yapılıyor ki Başbakan, ‘Başbakanlık olanaklarını sonuna kadar kullanırım’ diyor. Bu seçimde bunların etkili olmasına karşın ben Türk halkının basiretli davranarak oyunu Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan yana kullanacağını düşünüyorum, buna inanıyorum çünkü bu seçim Türkiye’nin geleceğidir, bunun böyle bilinmesi gerekir. İhsanoğlu bir diplomattır en önemli tarafı bu, en önemli farkı İhsanoğlu’nun etrafımızı çeviren Ortadoğu hiçbir zaman huzur içinde olmayan Arap ülkelerini çok iyi tanıyan ve bilen bir insandır. O ülkedeki insanlar onu çok iyi tanımaktadırlar, bu nedenle onu genel sekreterlik görevine getirmişlerdir. İhsanoğlu bu vasıfları ile Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkeleri arasında da çok iyi tanınmaktadır. Okyanus ötesi, Asya ülkeleri arasında çok iyi tanınan sözü basireti yetenekleri bilgisi olan bir insandır.”

AÇIKÇA İLAN EDİYORUM
“Ben Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan yana rahat rahat gönül rahatlığıyla ve bir vatan borcu eda edercesine oy kullanacağım” diyen Büyükerşen, Türkiye’nin geleceğinin buna bağlı olduğunu kaydetti. Büyükerşen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk halkı bu seçimle ya diktatörlüğe gidecek Arap ülkelerine benze bir ülke olacaktır ya da onların bile gıpta ile baktığı demokrasi ile idare edilen nüfusunun çoğu Müslüman bir ülke konumunda olacaktır. Bu açıdan tüm vatandaşlara özellikle gençlere hitap etmek istiyorum. Gençler hepiniz idealistsiniz sosyal demokrasiye, kalkınmaya, insanca yaşamaya gönül bağlamışsınız. Damarlarınızda akan delikanlılık kanı sizi hep idealleriniz peşinde koşmaya yönlendiriyor, ama şartlar her zaman buna müsait olmayabiliyor. Mevcut koşullar içinde sizin ideallerinizi gerçekleştirebilecek istikamete sizi kim götürecek buna bakıp bu yönde oy kullanmanızı istiyorum. Yetişkinlere, aydınlara seslenmek istiyorum, özellikle kendini aydın sayan aydınlarımıza hakikaten aydınlarımız içinde kendini aydın saymaya hak kazanmış olanlarımız var ama hak etmeden kendini aydın ilan etmiş olanlarımız da var. İşte bunlar Türkiye’nin bugünlere gelmesinde çok önemli bir aşamada ‘Yetmez ama evet’ diyerek, Anayasa referandumuna ‘evet’ diyerek bugün kurtulmak istediğimiz iktidara bu yetkileri verdiler. Şimdi bir de hem hükümet hem başbakanlık yetkileri, adayın kendisi de söylüyor yola da karışacağım her şeye karışacağım. Dolayısıyla aydınlarımızın ideolojik ya da psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle vatandaşları oy kullanmaya boş oy kullanmaya teşvik etme yöntemlerini göstermelerini doğru bulmuyorum. Kan gövdeyi götürüyor Ortadoğu’da Türkiye bir Ortadoğu ülkesi olamaz olsa olsa Arap ülkelerine örnek olup, onların da bizim gibi adil, demokrat, hukuk devletinin hakim olduğu bir rejime gitmeleri konusunda onları özendiren bir ülke olacaktır. Ben bu açıdan Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda tercihimi koyduğumu buradan açıkça ilan ediyorum, tüm Eskişehirlilere, tüm öğrencilerime buradan sesleniyorum sandığa gittikleri zaman bütün bu düşüncelerle elleri vicdanlarında rahatlıkla oylarını kullanmaları gerekir.”

BEN DE İHSANOĞLU’NU ÖNERİRDİM
İhsanoğlu’nun çatı aday gösterilmesinin bir önemli tarafının da; iki büyük muhalefet partisinin ilk defa Türkiye’nin rejimi konusunda ortak hareket etmelerini olduğunu belirten Büyükerşen sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ben biliyorum ki her iki partide de aday gösterilecek çok insan vardır, ancak her iki partinin lideri de çok iyi bir iş yapmışlardır ve doğru bir aday göstermişlerdir ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ya da Devlet Bahçeli’nin yerinde olsaydım önüme gelen isimler arasında Ekmelediin İhsanoğlu’nu aday göstermeyi önerirdim, buna çok önem veriyorum herkes aklını başına alsın Türkiye Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sine yakışır bir seçimler seçimleri sonuçlandırmalıdır. Tüm vatandaşlarıma saygılarımı sunuyorum, yüksek seçim kurulu yazlıkta olanlara da oy kullanma hakkı verdi, bundan da yararlanarak herkesin mutlaka oy kullanmasını istiyorum. ‘Ben oy kullanmayacağım benim adayım olamaz’ gibi söylemlerle kendi değer yargılarına düşüncelerine esinti yapan insanları da uyarmalıyız, Türkiye’nin geleceği için herkesi oy kullanmaya çağırıyorum.”

BAŞKAN KURT: “BÜLENT ECEVİT VE SÜLEYMAN DEMİREL ANLAŞABİLSEYDİ 12 EYLÜL OLMAZDI”
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ise yaptığı konuşmada: “1980’de Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel anlaşabilseydi 12 Eylül olmazdı, 12 Eylül olmasaydı bugün Türkiye çok farklı bir yerde olurdu. Bugün 12 Eylül’den daha kötü bir felaketi önlemek için iki parti uzlaşmıştır. Büyük bir uzlaşma ile bir çatı adayı belirlemiştir. Biz yerel örgütler olarak Sayın İhsanoğlu’nun kazanması için elimizden gelen bütün çabayı harcayacağız, burada hiç kimsenin partisinin cumhurbaşkanını seçmiyoruz, Türkiye’ye cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye’de hepimizi temsil edecek bir kişiyi oraya getirmek istiyoruz. Tüm halkımızın da bu iyi niyetle bize katkı sunacağına inanıyorum” dedi.
CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar ise, ülkede birçok yarışmanın olduğu hukuk ve demokrasiye güvenin yitirildiği bir ortamda CHP ve MHP’nin birlikte hareket etmesi gurur verici olaydır, birlikte el ele vererek ayrışmaya son vereceğiz” ifadeleri kullandı.
SEZER: “EN İYİ SONUCU ALACAĞIZ”
Ev sahibi MHP’nin İl Başkanı Ayhan Sezer, “İl başkanlığı olarak açıklanan çatı adayı dolayısıyla CHP’nin gerçekleştirdiği ziyaret için hoş geldiniz şeref verdiniz” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke ve millet için bir dönüm noktası olacağını belirten Sezer, Türk milleti bütünleştirici ve halkın değerlerine saygılı bir adayla mı yoksa Türk milletini kutuplara ayıran biriyle mi beraber olacağına 10 Ağustos’ta karar verecek” diye konuştu. Eskişehir’deki tüm çalışmaları planladıklarını aktaran Sezer, “Seçimlere en iyi şekilde teşkilatlarla birlikte hazırlanıp en iyi sonucu alacağımıza inanıyoruz. Eskişehir halkına en iyi şekilde adayımızı anlatarak, en iyi sonuç alacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.