Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta bir dizi ziyarette bulundu.

Tarsus Kaymakamlığı, MHP Tarsus İlçe teşkilatı, Tarsus Belediye Başkanlığını sırasıyla ziyaret eden Başkan Kocamaz, daha sonra ilçede bulunan mahalle muhtarlarıyla Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’la birlikte toplantı yapıp, sorunlarını dinledi. Daha sonra Başkan Kocamaz ile Başkan Can, Makam-ı Daniyal Meydanında düzenlenen iftar yemeğine, ardından Eshab-ı Kehf’te gerçekleştirilen ‘Kadir Gecesi Özel’ programına katıldı. Gecede ise iki başkan Bengü Türk Televizyonuna canlı yayın konuğu oldu.

KAYMAKAMLIĞA ZİYARET
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ile birlikte Tarsus Kaymakamı Hasan Göç’ü ziyaret ettiler.
Kaymakam Göç’ten kent hakkında bilgi alan Başkan Kocamaz, Tarsus’un şanslı bir kent olduğunu, alt yapısıyla üst yapısıyla hazır bir ilçe olduğunu söyledi.
Oldukça samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Tarsus için projelerin hazır olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, Başkan Can’la birlikte güzel hizmetler yapacaklarını söyledi.

MHP İLÇE TEŞKİLATINA ZİYARET
Başkan Kocamaz, Kaymakamlık ziyaretinin ardından yaya olarak MHP Tarsus İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Başkan Kocamaz ve Başkan Can’a güzergah üzerinde bulunan vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, iki başkan vatandaşlarla tokalaşıp hal hatır sordular.
İlçe Teşkilatı girişinde alkışlarla karşılanan iki başkan partilerle bir süre sohbet ettiler.

BAŞKAN KOCAMAZ TARSUS BELEDİYESİNDE
İlçe teşkilatı ziyaretinden sonra Tarsus Belediyesini ziyaret eden Başkan Kocamaz, belediyede Zabıta Merasim takımı tarafından karşılandı. Belediye çalışanlarının alkışları arasında belediye girişi yapan Başkan Kocamaz’a personeller çiçek verdi. Tarsus Belediye Başkanlığı makamına geçen Başkan Kocamaz, Tarsus’a 20 yıl hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 13 ilçede olduğu gibi Tarsus’a hizmet edeceklerini söyledi.
Başkan Kocamaz, “20 yıl boyunca Tarsus’ta belediye başkanlığı yapan birisi olarak, Tarsus’ta yapılanları ve yapılması gerekenleri çok iyi biliyorum. Görev yaptığım dönemlerde Tarsus merkezde birçok önemli problemi çözdük. Ancak Tarsus’u, bulunduğu iyi konuma rağmen daha da ilerilere taşımak zorundayız. Gerek nüfus, gerekse de kentleşme anlamında onlarca ili geride bırakan Tarsus bizim göz bebeğimizdir. Büyükşehir Belediyesi’nin diğer ilçelere yapacağı yatırımlardan, Tarsus’ta payına düşeni elbette alacaktır. Belediye Başkanımız Şevket Can ile birlikte, yine omuz omuza vererek Tarsus’u inşallah daha da büyütecek ve geliştireceğiz” ifadesini kullandı.
Tarsus’un Başkan Kocamaz’ın evi olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kendisine devredilen görevi layıkıyla yapacaklarını, hedeflerinin Tarsus’a ve Tarsuslulara en iyi hizmeti yapmak olduğunu söyledi.
Başkan Can, Başkan Kocamaz’a günün anısına vazo hediye etti.

BAŞKAN KOCAMAZ VE BAŞKAN CAN MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Meclis salonunda mahalle muhtarlarına yönelik yapılan toplantıya katıldılar.
Başkan Kocamaz, Büyükşehir yasasıyla Anamur’dan Yenice’ye kadar olan bölgenin Mersin Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanına girdiğini söyledi.
Başkan Kocamaz, “Malumunuz üzere çok yoğun bir seçim atmosferinden sonra bugün yine beraberiz. Mersin halkı bu seçimde değişimden yana karara verdi ve Mersin’in tüm yükünü vebalini sırtımıza yükledi. İnşallah çok çalışacağız bu vebalin altından hep birlikte kalkacağız bize güvenenlerinde güvenini Allah’ın izniyle boşa çıkarmayacağız” dedi.
Başkan Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Mersin artık merkezdeki 4 ilçeden ibaret değil. 509 köyüyle kapanan 40 beldesiyle toplamda 13 ilçesiyle 15.800 km2’lik alanıyla ve 1milyon 700bin küsur insanıyla adeta dünyadaki birçok küçük ülkeden daha fazla alana ve daha fazla nüfusa sahip bir bölge. Dolayısıyla Mersin’i bir bütün olarak ele almak bir avantaj olacak, özellikle imar yönüyle bir bütün olarak ele almak bir avantaj olacak, alt yapı yönünden büyük bir avantaj olacak ama şunu da biliyoruz ki, özellikle Tarsus açısından, geçmişte birçok problemini tamamlamış büyük bir ilçe açısından bu yasanın dezavantajları da yok değil, elbette var. Henüz alt yapısını tamamlamamış, şehircilik anlayışını değiştirememiş ve eksik projelerini henüz hayata geçirememiş ilçeler için bu yasa belki bir cankurtaran simidi olarak da görülebilir. Mersin genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Mersin sorununu çok iyi biliyoruz. Mersin artık ayağa kalkacak.”

BAŞKAN KOCAMAZ VE BAŞKAN CAN, ORUÇLARINI VATANDAŞLARLA AÇTI
Başkan Kocamaz, Makam-ı Daniyal Meydanında düzenlenen iftar programına katıldı. Meydana Başkan Can’la birlikte giren Başkan Kocamaz, vatandaşlardan yoğun alkış aldılar. Masaları tek tek dolaşan iki başkan, oruçlarını vatandaşlarla birlikte açtı.
Burada konuşan Başkan Kocamaz, vatandaşların Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutladı.
Daha sonra söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Başkan Kocamaz’ın Tarsus’un her karışında alın teri olduğunu, bundan sonra olmaya devam edeceğini söyledi.
Başkan Kocamaz’la birlikte güzel hizmetlere imza atacaklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, halkın duasına talip olduklarını belirtti.
Başkan Can, “İftar programını Büyükşehir Belediye Başkanımız bütün ilçelerde yapıyordu. Bugünde sıra şehrimizde Tarsus’umuzdaydı. İftar yemeğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımızı anlatmaya, tarif etmeye gerek yok sizler 1994’ten bu güne kadar başkanımızdan duanızı ve desteğinizi esirgemediniz Allah hepinizden razı olsun.
Başkanımız 1994’ten bugüne kadar 20 yılda şehrimizi nakış nakış işleyerek bugünlere getirdi. Adana’dan Antalya’ya kadar uzanan Mersin il sınırı Büyükşehir il sınırı oldu. Allah’ın izni ile Büyükşehrimizi de nakış nakış işleyerek dünden daha güzel bir hale getireceğine şahsen hepimiz yürekten inanıyoruz. Başkanımızla birlikte çok güzel hizmetlere imza atacağız. Bu vesile ile Kadir Gecemiz kutlu olsun idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı ülkemize, milletimize, memleketimize ve bizlere hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

İKİ BAŞKAN, ESHAB-I KEHF’TE KADİR GECESİ PROGRAMINA KATILDI
Başkan Kocamaz ve Başkan Can, Eshab-ı Kehf’te düzenlenen Kadir Gecesi özel programına katıldı. İki başkan burada Bengü Türk televizyonu tarafından canlı yayınlanan programa konuk oldular.
Kadir Gecesi dolayısıyla Eshab-ı Kehf’te gerçekleşen programda, mevlithan, hafız, sema ve ilahi gurubu yer aldı. Kuran ziyafetinin gerçekleştiği ve ilahilerle süslenen gece, Tarsus Müftüsü Hayri Erenay’ın duası ile son buldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.