BAŞKAN SÖZLÜ, KARATAŞ’IN MUHTARLARINI CAN KULAĞIYLA DİNLEDİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, KARATAŞ’IN MERKEZ VE KÖY MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ. EKİBİYLE BİRLİKTE MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEYEN HÜSEYİN SÖZLÜ, KARATAŞ’IN PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ÇALIŞMAYA KARARLI OLDUKLARINI SÖYLEDİ.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karataş’ın sorunlarını belirlemek, birlikte çözüm için harekete geçmek amacıyla, muhtarlarla bir araya geldi. Bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda, çok sayıda muhtara hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Mesai arkadaşlarımızın da katılımıyla buradayız. İnşallah gücümüzün yettiği oranda çözüme ulaştırmak istiyoruz Karataş’ın meselelerini” dedi.

AYRIMCILIK YOK, HİZMET VAR

Yeni dönemde partizanlıktan uzak bir şekilde hizmet vereceklerini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Görev üstlendiğimiz yeni dönemde, her türlü partizanlıktan uzak bir çalışma ortamı oluşturmaktaki kararlılığımız sürüyor. Burada bize oy vermiş vermemiş her siyasi görüşten muhtarımız vardır ve hepsini saygıyla karşılarız. Cenab-ı Allah bize bir görev nasip etti, halkımız teveccüh gösterdi. ‘Kim bizden, kim değil?’ gibi bir arayış içinde değiliz. Karataş’ta ve köylerinde yaşayan insanlarımıza elbirliğiyle yeni dönemde hizmet etmek istiyoruz. Onun için hepinizin samimi desteğine ihtiyacımız var. Bir belediye başkanı, seçim sathı mahallinde seçmenlerin desteğini ister ama biz seçimden sonra da hemşehrilerimizin desteğini istiyoruz. Hayır için, Allah rızası için, sizin için, Karataş için, Adana için çalışacağız” diye konuştu.

HİZMET ETME KARARLILIĞIMIZDA, İLÇELER ARASINDA FARK GÖZETMİYORUZ

Muhtarlara birlik beraberlik çağrısı yapan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Sizler bir arada olursanız, enerjinizi, sorunları çözmek için kullanırsanız bu bir güç kaynağı olacaktır. İlçelerimizin hepsine eşit gözle bakıyoruz. Karataş’la Kozan arasında bizim için fark yok. Hizmet etme kararlılığımız her ilçemiz için aynı. İnşallah samimi bir şekilde, medeni milletler gibi şehirlerimizin, köylerimizin, kasabalarımızın çıtasını yükseltmek, bize yaraşır hale getirmek istiyoruz. Çalışma arkadaşlarımız da aynı heyecan içinde. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki sizler de aynı heyecan aynı inanç içindesiniz. Karataş’ta ik kez Muhtarlar Birliği Derneği kurulmuş. Bir çok yerde aynı amaca hizmet eden dernek olur ve bir süre sonra kutuplaşma başlar. Genel kurulunuzda, temsil noktasında iyi bir dağılım yapın, Karataş için el ele verin. Karataş, Adana’nın güneyinde gariban kalmış bir yer. Onun için didişerek Karataş’ın hakkını yedirtmeyelim. Sizlerin birliği bizlere güç verecektir. İnşallah sizlere bütün gücümüzle hizmet edeceğiz. Dün ne dediysek bugün sözlerimizin arkasındayız.

TEMEL SORUNLAR; ULAŞIM, SAĞLIKLI İÇME SUYU VE KANALİZASYON ARITMASI

Başkan Sözlü’nü ardından söz alan muhtarlar da yol, su ve kanalizasyon sorunlarıyla ilgili görüş belirtti. Köylerde imar sorunu da yaşandığını belirten muhtarlar, projeli yeni evlerin dahi kaçak muamelesi gördüğünü ifade ettiler. Muhtarlar sağlıklı içme suyu problemi yaşadıklarını, köylerle ana arter arasında ulaşım problemi bulunduğunu kaydettiler. Foseptiklerin arıtmasız şekilde denize bırakılması, içme suyu borularınının çok eski olması, büyük depoların hijyeninin sağlanamamasıyla ilgili de bilgi veren muhtarlar, çözüm için Hüseyin Sözlü ve ekibine güvendiklerini bildirdiler.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar da sorunları kısa, orta ve uzun vadede çözmek için hazır olduklarını, proje oluşturma aşamasında bulunduklarını açıkladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.