Festivalde Köyler Kültürel Öğelerle Yer Alacak

anamur_16739Anamur Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Anamur Belediyesi 8.Uluslarası Kültür ve Muz Festivali için tüm hazırlıklar sürerken bu yıl önceki yıllardan farkı olarak festivale köyler damgasını vuracak.

25, 26, 27 Ağustos 2014 günleri Anamur Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde ve 28 Ağustos 2014 günü Abanoz Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan muhteşem festival için Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit Başkanlığında oluşturulan Festival Komitesi toplantı üstüne toplantı gerçekleştirerek tüm ayrıntıları detaylı bir şekilde ele alıyor. Sivil Toplum Kuruluşları’yla yapılan toplantıların ardından Mahalle Muhtarlarıyla yapılan toplantı da oldukça verimli geçti. Dünyaca ünlü Anamur Muzu’nun tanıtımının sürdürülmesi ve Yörük Kültürü’nün ön plana çıkacağı festival için Köy(Mahalle) muhtarlarıyla yapılan toplantıda Köy(mahalle) muhtarları sorumluluklar alma kararı vererek festivale etkili biçimde destek olacaklarını kaydettiler.

Mustafa Ceceli, Hamiyet, Oğuz Yılmaz, Emre Altuğ, Kadir Somer ve İpek Tanrıyar’ın Anamurlularla buluşacağı festivalde Anamur Muzu ön plana çıkarılırken Yörük Kültürü de festivale damgasını vuracak. Köy(Mahalle) muhtarları köyleriyle birlikte Yörük çadırları ve Kültürel değerleri ile festivalde yerlerini alacak. Festival alanında standların yanı sıra bir Kültür bölümü de oluşturularak festivale ayrı bir canlılık katılacak.

Festival Alanı’nda yapılan incelemelerde standların ve otoparkların yanı sıra Kültür bölümü için de yer tespitleri yapıldı. Belediye teknik personelleri Festival Alanı’nın planını hazırlarken, oluşturulan yerleşim planı Festival Alanı girişine bilboardlara asılarak vatandaşların yerleşim planından faydalanmaları sağlanacak.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de Anamur Belediyesi 8.Uluslararası Kültür ve Muz Festivali ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘Anamur için son günü yaylada olmak üzere 4 günlük büyük ve muhteşem bir festival planladıklarını, Anamur Muzu’nun ve Kültür’ün ön planda tutulacağı festivalde birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağını, Uluslarası halk dansları gruplarının Anamurlularla buluşacağını, köylerin festivale etkin katılımı ile muhteşem bir kültürel şölen yaşanacağını, Anamur Belediyesi’nin durmaksızın festivale hazırlandığını’ ifade etti.

Festival kapsamında sörf, kano, yüzme, resim, kısa film yarışmaları ve yayla oyunları da gerçekleştirilecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.