KARATAŞ 1. BÜYÜK İSKENDER KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

BAŞKAN SÖZLÜ FESTİVALİN AÇILIŞINDA TURİZMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ, HALAY ÇEKTİ, ÇİFTETELLİ OYNADI

KARATAŞ BELEDİYESİ 1. BÜYÜK İSKENDER KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ, RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI. AÇILIŞA ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ DE KATILDI. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK SİYASİ AYRIM YAPMADAN KENT HALKINA HİZMET ETMEK, HER TÜRLÜ ZENGİNLİĞE DAİR ÇITAYI YÜKSETMEK GİBİ GÖREVLERİ BULUNDUĞUNU BELİRTEN BAŞKAN SÖZLÜ, FESTİVALİN KARATAŞ’IN TANITIMINA KATKI YAPACAĞINA İNANDIĞINI SÖYLEDİ. BAŞKAN SÖZLÜ ÇİFTETELLİ OYNADI, HALAY ÇEKTİ VE TARIM ARAÇLARININ SERGİLENDİĞİ STANTLARI GEZDİ.

Karataş Belediyesi 1. Büyük İskender Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi. İlçe girişinde Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ve Belediye Meclis Üyeleri’nce karşılanan Başkan Hüseyin Sözlü, festival alanına kadar Adana Büyükşehir Belediye Bandosu’nun parçaları eşliğinde ve halkın sevgi gösterileri arasında yürüdü.

Tören alanında halka hitap eden Başkan Sözlü, “Bu festivalde, değerli başkanımızın ev sahipliğinde sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah bu festival Karataş kültürüne, turizmine, ekonomisine, tanıtımına önemli katkılar koyar. Festivalin, Karataş’ta yaşayan değerli hemşehrilerimize ve turizm sezonunda Karataş’ı tercih eden değerli vatandaşlarımıza iyi vakit geçirteceğine inanıyorum” dedi.

MEDENİYET VE KÜLTÜR ÇITASINI YÜKSELTECEĞİZ

Tek amaçlarının Adanalıya hizmet olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “30 Mart yerel seçimlerinin ardından hiç bir siyasi değerlendirmeye tabi tutulmadan, siyası tanımlamaya ihtiyaç duymadan, Adana’da yaşayan siz değerli hemşehrilerimize elimizden geldiğince iyi hizmet vermek, hizmeti siyasetin üzerinde medeni bir seviyeye taşımak en önemli amaçlarımızdandır. Belediyeci olarak hizmet ettiğimiz, yönettiğimiz şehirlerdeki medeniyet çıtasını, kültür çıtasını yükseltmek bizlerin vazifesidir. Karataş bereketli Çukurova’nın denizle buluştuğu noktalardan bir tanesi, bir tarım ilçesi. Festival kapsamında kıymetli tarımsal kuruluşların burada sergileri var. Çukurova’da bir festival olursa elbette bir ucu tarıma, bir ucu sanayiye dayanır. Onlar da bu festivalde yer alacaklar ve desteklerini de verecekler. Adanalı hemşehrilerimizi destekleme noktasında bir katkı koymuşlardır. Değerli başkanımıza, festivali destekleyenlere, halka teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KARATAŞ’IN SESİNİ DIŞARIYA DUYURMASI GEREK

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal da festivallerin tanıtım açısından önemine değindi. Festivallerin dayanışma, kaynaşma ve birliktelik için de önemli olduğunu belirten Ünal, Karataş’ın sesini dışarıya duyurulması ve tanıtım gerçekleştirilmesinin zamanının geldiğini açıkladı. Ünal, şöyle devam etti: “Bugün bu organizasyon Adana Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Seyhan ve Çukurova belediyelerimizin katkılarıyla düzenleniyor. Hepinizin huzurunda kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Karataş ciddi anlamda tarihi ve kültürel değerlere ev sahipliği yapan bir ilçe. Dev uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir ilçe. Büyük İskender, Karataş’taki Athena Tapınağı’nda seferlerinden önce ibadetini yapar ve kurbanlarını kesermiş. Bunu yerli turistlerimize olduğu kadar, yabancı turistlere de duyurarak, önemli tanıtım yapacağımıza inanıyorum.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterisi sırasında Başkan Hüseyin Sözlü, Boğahçan Ünal ve konuklar halay çekti, çiftetelli oynadı. Başkan Sözlü ve Bohaçhan Ünal daha sonra stantları gezerek incelemelerde bulundu. Başkan Sözlü, traktörlerin sergilendiği stantları dikkatle inceledi.

16 Ağustos 2014’e kadar sürecek festivalde, ünlü sanatçıların konserleri, uçurtma etkinliği, fuar etkinliği, spor turnuvaları, maraton koşusu ve halk oyunları etkinlikleri yer alacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.