BAŞKENT’TE 12 BİN 500 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ

yol_cizgisi_1BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BAŞKENTE DAHİL OLAN YENİ İLÇELER DAHİL YOL ÇİZGİ ÇALIŞMALARI GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sorumluluğuna yeni dahil olan ilçelerle birlikte genişleyen ve büyüyen Başkent’te çizgisiz yol kalmaması için gece-gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Başkent’te toplam 12 bin 500 kilometrelik yol çizgi çalışması yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, yine bir rekora imza atmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmasıyla, sınır uzunluğu 10 bin 765 kilometre olan Türkiye’nin sınırları kadar yol çizgisi bir baştan bir başa çiziliyor.

Yerel seçimlerin ardından sorumluluk alanına katılan yeni ilçeler ile birlikte Başkent genelinde asfalt seferberliği başlatan Büyükşehir Belediyesi, yolların en önemli güvenlik yönlendiricileri şeritleme çalışmaları kapsamında da 12 bin 500 kilometrelik uzunluğunda çizgi çalışması yaparak, yeni bir rekora imza atacak.

Başkent yollarında bu yıl yaklaşık 12 bin 500 kilometre (750 bin metrekare) kesikli çizgi çalışması yaparak, bir rekora imza atmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna dahil olan 9 yeni ilçeyle birlikte bulvar ve cadde sayılarının arttığını, ardı ardına açılan yepyeni köprülerle Başkentli sürücülere hizmet verildiğini, yıpranan yolların da modern asfaltlarla döşendiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, “Kaliteli asfaltı, modern ve estetik görüntüsü, rahat trafiğiyle dünyaya örnek olan Başkentimizde yeni açılan, yenilenen veya çizgisi yıpranmış olan yollarda yaptığımız şeritleme çalışmalarıyla bu yıl da bir rekora imza atmayı hedefliyoruz” dediler.

-12 BİN 500 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA ÇİZGİ-
Başkent yollarında seyahat eden sürücülerin veya toplu taşımlarla ulaşımlarını sağlayan Ankaralıların, genişleyen, modern levhalar ve sinyalizelerle döşenen yollarda rahat ve güvenli yolculuk yapabilmeleri için sürücülerin en önemli yol göstericisi şeritleme çalışmalarının özellikle gece saatlerinde devam ettiğini ifade eden yetkililer, “Şeritleme çalışmaları yolları güvenli kılan, sürücüyü yönlendiren en önemli yol güvenlik önlemleri arasında yer alıyor. Takip edeceğimiz şeridin, gideceğimiz yolun en önemli aydınlatıcıları bu çizgiler. O yüzden de en kaliteli malzemeyi ve en iyi görüşü sağlayacak malzemeler kullanarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dediler.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın asfalt programıyla koordineli bir şekilde süren çalışmalar kapsamında yaklaşık 12 bin 500 kilometrelik çalışma yapılacağını anlatan yetkililer, uzun ömürlü ve AB standartlarındaki boyaların seçildiğini söylediler. Caddelerde uzun ömürlü ‘termoplastik-kalıcı’ boya, yaya geçitlerine ise tırtıklı, hız kesme özelliğine sahip ‘çift kompenantlı-yükseltili’ boya serildiğini anlatan yetkililer, asfaltı yeniden atılacak yollara da geçici olarak soğuk boya kullanıldığını kaydederek, çalışmaların gece boyunca sürdürüldüğünü ifade ettiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.