BAŞKAN CAN, TİY İÇİN HERKESİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus İdman Yurdu (TİY) için toplantı düzenleyerek, AKP, CHP ve MHP ilçe başkanlarının yanı sıra oda ve dernek başkanlarının da katılmasıyla kentte birlik mesajı verdi.

Selçukhan Restuarant’ta düzenlenen toplantıya AKP İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, CHP ilçe Başkanı Ali İlk, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek başkanları ve basın mensupları katıldı.

Konuşmasına Diyarbakır ve Van’da şehit olan askerlere başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Can, “Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum” dedi.

Tarsus İdman Yurdu’nun kentin takımı olduğunu herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Can, Tarsus İdman Yurdu’nun hedefinin bir üst lig olduğunu belirtti.

Başkan Can, “Bugün burada TİY kulübümüzle ilgili sohbet etmek ve dertleşmek için bulunuyoruz. TİY Cumhuriyetle yaşıt bir kulübümüz. Kulübümüz yıllarca güzel futbol oynayarak, zaman zaman da 1.lig kapısını aralayarak bugünlere geldi ama netice itibariyle bir futbol kulübü olarak değerlendirmemek lazım. Çünkü TİY birliğin adresidir. TİY kardeşliğin adresidir. TİY siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi bir araya getiren, herkesi bir ortak paydada birleştiren kulübümüzdür. Biz yıllarca TİY’yi siyasete bulaştırmadık. TİY’de biz yıllarca siyasetin yanında kardeşliği, birlik ve beraberliği sağlayacak bir yönetim kadrosu oluşturduk.

Daha önce TİY maçlarını Burhanettin Kocamaz stadında oynuyordu. Bizler göreve geldikten sonra ilgili kurumlarla görüşerek maçlarımızı eskiden olduğu gibi Şehir Stadında oynanması için mücadele ettik. Sağ olsunlar gerek Kaymakamımız, gerek Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz, il müdürümüz bizlerle görüştüler ve bir karar aldık. Bazı eksiklikler vardı ama belediye olarak biz bu eksiklikleri giderdik. İnşallah eskiden olduğu gibi bu sezon TİY’miz maçlarını şehir stadında oynamaya başlayacak. İlk maçımız gece maçı olacak ve saat 20.00’da oynanacak ve sezonu açacağız” şeklinde konuştu.

TİY’na emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Can, “Buradan TİY’na emek veren, emeği geçen, gönül veren başta rahmetli Erkut Kuzeyman olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak belediye başkanı olarak TİY’na sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz. Ancak kulübümüzü Tarsus’ta yaşayan bütün hemşehrilerimizin sahiplenmesiyle başarının geleceğini düşünüyoruz. Başarının gelebilmesi için gerek taraftarlarımıza gerekse oda ve dernek başkanlarımıza kısacası Tarsus’ta yaşayan bütün sporseverlere ihtiyacımız var. Düşüncemiz 15 günde bir şehir stadında TİY maçlarında bir araya gelerek birlikteliğimizi, kardeşliğimizi dünden daha çok pekiştirmektir. Buraya gelen şehrimizi temsil eden oda ve dernek başkanlarımıza özellikle bizleri kırmayarak bu davetimize icabet eden siyasi parti ilçe başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Oda ve derneklerin yanı sıra işadamlarının kombine bilet almasını isteyen Başkan Can, “Kulübümüzde yapılan transferler güzel, gelen haberler güzel, çalışmalar gayet güzel, inşallah bu sene güzel başarılara imza atacağız. Ancak sizlerden bir ricamız var. İlerleyen günlerde kulüp yöneticisi arkadaşlarımız sizleri ziyaret edecekler. Bu ziyaretlerde şehrimizin takımına sahip çıkma adına herkes gönlünden geçen şekilde kombine biletlerini almaya yardımcı olursanız hepinize minnettar kalacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Can, AKP, CHP ve MHP İlçe Başkanlarına da teşekkür ederek, “Burada sağlanan birlik ve beraberlik Tarsus İdman Yurdu ve Tarsus için devam edecek. Toplantımıza katılan ilçe başkanlarımıza, oda ve dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

TİY Kulüp Başkanı Erdal Yüksel ise “Haziran ayı başında ben ve arkadaşlarım göreve başlamış bulunmaktayız. TİY’nin çile dolu durumu hepinizin malumu. Belediyemizin desteği olmadan kulübümüzün ayakta durma şansı yok gibi. Ancak belediyemizin eski durumu kalmadığı için kulübümüzün sıkıntılarının artması, büyüyor olması belediye başkanımızı ve şahsımız olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ve sizlerin de desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AKP, CHP ve MHP ilçe başkanları da birlik mesaj verirken, TİY’na destek vereceklerini ifade ettiler.

Toplantıda oda ve dernek başkanları TİY için destek vereceklerine dair konuşmalar yaptılar.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.