Ankara’da ‘ring isyanı’

Ankara’nın Sirncan ve Çayyolu bölgelerindeki otobüs seferlerinin metro hatlarına yönlendirilmesiyle başlayan ring uygulamasına vatandaşlar isyan etti. Aktarma yaptıkları için daha fazla ücret ödemek zorunda kaldıklarını savunan vatandaşlar yeni düzenlemeye tepki gösterdi.

Başkent’te Sincan ve Çayyolu metro güzergahı ile aynı güzergahta olan otobüs hatları iptal oldu, metro ringlerine yönlendirilen kent sakinleri hem zaman kaybı hem de fazla ödeme yaptıkları için maddi kayba uğradıklarını iddia etti. Uygulamadan dolayı mağdur olduğunu savunan bir vatandaş şunları söyledi:

YAŞAMIMIZ ZORLAŞTI
“Büyükşehir Belediyesi’nin Sincan, Etimesgut, Eryaman, Elvankent otobüslerini kaldırıp halkı metroya yönlendirmesinden şikayetçiyim. Çift vesait çift ödeme yapıyoruz. Fatih’te oturup Tunalı Hilmi’de çalışan biri olarak ve daha önce otobüsler kaldırılmadan bile zor olan ulaşım şimdi daha da zorlaştırılmış. Kızılay-Tunalı seferi zaten 2 saati bulurken şimdi çekilmez bir hal aldı. Metro geldi denilerek Kızılay seferleri kaldırılmış ve sanki Fatih-Eryaman halkının tamamı metro istasyonu sınırı çevresinde oturuyor gibi düşünülmüş. Evimden metroya yürüme mesafesi 20 dakika olduğu için bir kere bile sabahları tercih edemedim. Şimdi önce Çayyolu Metrosu, daha sonra metro ile Kızılay oradan da Tunalı. Ne kadar kolay değil mi? Zaten zor olan yaşamımızı iyice zorlaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayan bu uygulamayı kınıyorum.

ANKET YAPTINIZ MI
Saatlerce belediye otobüsünün gelmesini bekledim meğer yeni uygulamadan dolayı ringe dönüştürmüşler, anket yaptınız mı? Halka sordunuz mu? Bu uygulamayı kim destekliyor? Uzak yerlere gidenleri de düşünün ringler işimiz kolaylaştırmıyor derhal eski sisteme dönülsün lütfen. Otobüsleri nasıl kaldırabilirsiniz? Bizim oturduğumuz yer ve işyerim arası oldukça uzak. Metroya da vakit kaybı olduğu için gitmiyordum ama artık mecbur bıraktınız. Böyle sistem istemiyoruz herkes mağdur oluyor.”

KAMU KARTA RİNG DARBESİ
Türkiye Kamu-Sen genel teşkilatlandırma sekreteri ve Türk Büro-Sen genel başkanı Fahrettin Yokuş, ring uygulamasıyla birlikte memurların mağdur olduğunu söyledi. Yokuş, şunları söyledi: “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan ve mutemet ve bütçe görevlileri, satın almacılar ve evrak dağıtıcılarının sahip olduğu “Kamu Kart”, Metro ve Ankaray’da geçerli değil. Metronun ring seferlerinin uygulamaya konulması nedeni ile Dumlupınar Bulvarı’ndan geçen EGO seferlerinin iptal edilmesi ise ciddi bir mağduriyete sebep olacaktır. Dumlupınar Bulvarı’ndan geçen EGO otobüslerinin güzergahında bulunan devlet kurumlarında çalışanlar mağdur olacak.”
Doğahan GİRİTLİOĞLU/ANKARA

You may also like...

1 Response

  1. Nihal dedi ki:

    61_64 yas kartımı 75.lira vererek aldım metroda geçmiyor.Otobus iptal edildi .Madem boyle bir program vardı bizden bu parayı niye aldılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.