BAŞKAN SÖZLÜ: “TÜRK MİLLETİ BAŞI DİK YAŞAMAKTAN VAZGEÇMEZ”

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI NEDENİYLE YAYINLADIĞI MESAJDA, TÜRK MİLLETİ’NİN KAHRAMANLIĞININ VE HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEYİŞİNİN DESTANI OLAN MİLLİ MÜCADELENİN, BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, SİLAH ARKADAŞLARI VE TÜRK MİLLETİ’NİN ÇELİKTEN İRADESİNİN ESERİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Milleti’nin tarih boyunca başı dik, esareti kabul etmeden yaşadığını, canı pahasına da olsa ülküsünden değerlerinden vazgeçmediğini, sonsuza kadar da bu şekilde yaşayacağını söyledi.

30 Ağustos 1922’de, Yunan Ordusu’yla birlikte, Türk Milleti’ne diz çöktürmek isteyen Batılı ülkelerin de mağlup edildiğini ifade eden Başkan Sözlü, “Milletimizin, şanlı ordusuyla tek yürek olarak bağımsızlığımızı ve yurdumuzu korumak için verdiği savaş tarihe altın harflerle yazılmış ve mazlum milletlere esin kaynağı olmuştur. Türk Milleti’nin haksızlığa, esarete ve dayatmaya asla boyun eğmeyeceği dosta düşmana birkez daha kanıtlanmıştır. Tarihinde nice kahramanlıklar bulunan Türk Milleti’nin, Kurtuluş Savaşı boyunca yokluklar içinde ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazdığı destan, yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atması nedeniyle hepimiz için bir başka öneme haizdir” dedi.

TÜRK MİLLETİ’Nİ YOK ETMEK İSTEYENLER DİZE GETİRİLDİ

Kurtuluş Savaşı’yla, Türk Milletini yok etmek isteyenlerin dize getirildiğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Kurtuluş Savaşı’nın son aşaması olan ve Atatürk öncülüğünde Anadolu’da başlatılan hareketin hedefine ulaştığını duyuran Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı, Türk Milleti’nin bağımsızlığı için neleri başarabileceğini en anlamlı biçimde ortaya koymuştur.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane stratejisi, milletimizin ve ordumuzun büyük özverisiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi’yle, bayrağımızın özgürce dalgalandığı ülkemizde, tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolu açılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, yeni Türk Devleti’nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir.

30 Ağustos Zaferi’yle, Türk Milleti için karamsarlığın ve umutsuzluğun sona erdiği, vatandaşlarımızın insan olmanın onurunu ve erdemini hissettiği yeni ve aydınlık bir dönem başlamıştır. 30 Ağustos Zaferi, Sevr hayali peşinde koşanların amaçlarına asla ulaşamayacaklarını gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Milleti’nin gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir” diye konuştu.

CUMHURİYET KAZANIMLARI KORUNMALIDIR

Başkan Sözlü, sözlerini şöyle noktaladı: “Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gücünü Türk Milleti’nden, Büyük Atatürk’ün ilke ve inkilaplarından alan, bilimin ışığında gelişmesini sürdüren laik, demokratik, çağdaş bir ülkedir. Türkiye’nin aydınlık geleceğe uzanabilmesi, çağdaş dünyadaki konumunu güçlendirebilmesi, saygınlığını artırabilmesi için, Cumhuriyet kazanımlarına bağlılıkla hareket edilmeli, Cumhuriyetin temel yapısı korunmalıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyor, minnetlerimi sunuyorum. Kurtuluş Savaşı’nın şehitlerini, gazilerini de rahmet ve saygıyla anıyorum. Şanlı Ordumu’zun mensuplarını da bu vesileyle bir kez daha kutluyorum.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.