SİVAS’IN YOLLARINDA KIRŞEHİRİN GÜLLERİ…

Etimesgut Belediyesi’nin Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde, Sivas ve Kırşehir kültürleri buluştu. Kırşehirliler, Anadolu düğünlerini sahnede canlandırırken, Sivaslılar folklör ve türküleriyle kültürlerini başkente taşıdılar.

Etimesgut Belediyesi’nin Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde, Sivas ve Kırşehir kültürleri buluştu. Kırşehirliler, Anadolu düğünlerini sahnede canlandırırken, Sivaslılar folklör ve türküleriyle kültürlerini başkente taşıdılar. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile “bozkırın tezenesi” Neşet Ertaş da gecede yadedildi. Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan, meydanı dolduran 80 bin kişiye unutulmaz bir türkü gecesi yaşattı.

Etimesgut Belediyesi’nin 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin 5. gününde Kırşehir ve Sivas kültürleri kaynaştı. Türk Beyleri Kent Meydanı’nı dolduran onbinlerce kişi, Sivas ve Kırşehir kültürünü yakından tanıma imkanı buldu. Sahneye önce Kırşehirliler çıktı. Kırşehir yöresi folklör ekibi Anadolu düğünü temalı oyunuyla büyük beğeni topladı. Gençlerin çeşme başında tanışmasıyla başlayan gösteri, ailelerin tanışması ve kız istemeyle devam etti. Her yönüyle Anadolu örf ve adetlerine göre gerçekleşen gösterinin finalinde köy düğünü canlandırıldı. Geline yakılan ağıt ve gelinin babaevinden ayrılışı meydanı duygulandırdı. Başkentliler, geleneksel Anadolu düğünlerini bir kez daha hatırladı. Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun organize ettiği gecede, Kırşehir yöresi ustalar topluluğu, merhum Neşet Ertaş’ın Kırşehir yöresine ait türkülerini seslendi.

KIRŞEHİRLİLER’DEN ÜSTÜN HİZMET BELGESİ

Federasyon Başkanı Hilmi Gökçınar Anadolu kültürlerini buluşturduğu için Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e üstün hizmet belgesi ve plaket takdim etti. Başkan Demirel de, “Bu bir kültür ve sanat festivalidir. İşte Anadolumuz’un düğününü izledik. Merhum Neşet Ertaş’ın türkülerini dinledik. Bu meydanda memleketimizin yetiştirdiği büyük siyasetçi merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu da bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ı da andık. Festivalimizde bize ait ne varsa yer alıyor” diye konuştu.

SİVAS TÜRKÜLERİ

Kırşehir’in ardından Başkentteki Sivaslılar Derneği’nin gecesi düzenlendi. Sivas yöresi folklör ekibinin gösterisi, meydandan büyük alkış aldı. Mahalli sanatçı Gülten Akkaya, Sivas yöresine ait türküleri seslendirdi. Dernek Başkanı Mehmet Şahin, Başkan Demirel’e plaket takdim etti, Sivasspor atkısı taktı. Sivaslılar, sahneye dünyaca ünlü Kangal köpeğini de çıkardı. Sivas kangalı büyük ilgi gördü.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.