Başkan KOCAMAZ Söğüt Şenliklerine Katıldı

mer1Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”ne katıldı.

Bu yıl 733’üncüsü gerçekleşen “Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”, Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen devlet töreni ile başladı. Söğüt’te Cuma günü başlayan ve Pazar günü sona eren “Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”ne MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkez yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile birlikte iştirak ettiği “Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”nde kurban kesiminin ardından, Ertuğrul Gazi Türbesi’nin bahçesinde bulunan Osmanlı padişahlarının tuğraları, deri kesme ve hat sergisinin açılışı gerçekleşti.

Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret eden ve şenliklerle ilgili duygularını dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Her yıl düzenlenen bu etkinlikler ve şenlikler, tarihimizi ve ecdadımızı daha iyi tanımak açısından güzel bir fırsattır. Bizler de Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri sayesinde, atalarımızın bizlere bıraktığı bu kutlu mirasa sahip çıktığımızı bir kez daha vurguluyoruz.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.