BAŞKAN SÖZLÜ, SÖGÜT’TEKİ ANMA ŞENLİKLERİNE KATILDI, ADANA İÇİN DE YATIRIM SÖZÜ ALDI.

SÖGÜT’TE ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİNE KATILAN ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU. BAŞKAN SÖZLÜ, BAZI SANAYİ TESİSLERİNİ DE ZİYARET EDEREK, ADANA’YA YATIRIM İÇİN SÖZ ALDI.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 733’üncüsü gerçekleşen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bazı sanayi tesislerini de gezdi. Söğüt’te bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başkan Sözlü, özellikle Adana’ya davet ettiği seramik fabrikası sahipleri Mehmet Oğuzman ve Ali Doğan’a yatırım yapma çağrısında bulundu. Başkan Sözlü, davetine olumlu yanıt aldı.

Başkan Sözlü, Söğüt şenliklerinin ilk günü Adana Yörükleri’nin kurduğu çadırda misafirlerini ağırladı. Türkiye’nin değişik bölgelerinden Söğüt’e giden yörüklerin çadırlarını da ziyaret etti. Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’yu makamında ziyaret eden Başkan Sözlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Divan Kurulu Üyelerini Adana Yörükleri’nin otağında, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan ve İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan’la birlikte ağırladı. Başkan Sözlü, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de kısa bir görüşme yaptı.

Ertuğrul Gazi’nin Türbesi’ni ziyaret edip, mezarı başında dua okuyan Başkan Sözlü, Ertuğrul Gazi’nin huzurunda olmanın ve o manevi duyguyu hissetmenin kendisi için büyük anlam taşıdığını söyledi.

ADANA’YA YATIRIMCILARI DAVET ETTİ

Başkan Sözlü, Söğüt’te bir seramik fabrikasını da gezerek, fabrika sahiplerinden bilgi aldı. Fabrika gezisinin ardından Başkan Sözlü yatırımcıları Adana’ya davet etti. Fabrika yöneticileri, en kısa zamanda Adana’ya gelerek ön çalışma yapacaklarını ve gerekli hammadenin bulunması halinde yıllık bir milyon kare üretim kapasiteli bir tesisin Adana’ya kurulacağına dair söz verdi.

Başkan Sözlü, fabrika sahiplerine teşekkür ederek, “ Adana’ya gelecek yatırımcıların önünü açmak, işini kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapamaya hazırız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.