AOÇ’DE ÇÜRÜMÜŞ VE KURUMAYA YÜZ TUTMUŞ AĞAÇLAR KALDIRILIYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HEM AOÇ’Yİ CANLANDIRMAK HEM DE GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK AMACIYLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE BİRLİKTE ÇÜRÜMÜŞ VE KURUMUŞ AĞAÇLARI TEK TEK TESPİT EDEREK KALDIRIYOR, YERİNE YENİLERİNİ DİKİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde risk oluşturan çürümüş, biyolojik ömrünü tamamlamış, hastalıklı ve kurumaya yüz tutmuş ağaçları tespit ederek kaldırıyor, yerine yenilerini dikiyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hem AOÇ’yi canlandırmak hem de güvenliği sağlamak amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü uzmanlarıyla birlikte bir süredir sürdürdüğü çalışmalarla bölgede çürümüş ve kurumuş ağaçları tek tek tespit ediyor.

-ÇÜRÜME MİKTARI BELİRLENİYOR

Atatürk Orman Çiftliği içerisindeki kurumaya yüz tutmuş veya çürümüş ağaçlar Orman Bölge Müdürlüğü uzmanları tarafından tespit ediliyor ve Artım Burgusu aletiyle yaşları, kuruma ve çürüme miktarları belirleniyor. Daha çok Karakavak cinsi olan ağaçlar daha sonra Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaldırılıyor.

AOÇ’den kaldırılan kuru, çürük ve hastalıklı ağaçların yerlerine bölgenin biyolojik dokusuna uygun yaşları daha genç ağaçlar dikiliyor. Dikilen ağaçlar nitelikli ve peyzaj değeri yüksek ağaçlardan oluşuyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Orman Bölge Müdürlüğü gözetiminde gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ömer Bircan, “Kaldırdığımız ağaçlar kuru, çürümüş ve biyolojik ömrü dolmuş olan karakavak ve söğüt türü ağaçlardan oluşuyor. Karakavak Ağacı belli bir yaştan sonra içten çürümeye başlıyor. Bu ağaca dıştan baktığınızda çürük olduğunu fark edemezsiniz. Fakat bu ağaçların iç yapılarını incelediğinizde içlerinin çürüdüğünü anlıyorsunuz” dedi.

Çürüyen bu ağaçların çiftliği ziyaret eden vatandaşlar için hem alerjik olan polen hastalığı hem de devrilme ve kırılma ile birlikte oluşturabileceği herhangi bir kaza açısından tehlike arz ettiğini kaydeden Bircan, “Kazaya sebebiyet vermemek için tespit ettiğimiz bu ağaçları kaldırıyoruz, yerlerine genç ve yenilerini dikiyoruz” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.