Başbakan Erdoğan Antalya adayını açıkladı!

AK Parti İl Teşkilatı’nın düzenlediği yemekte partisini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı. Başbakan Erdoğan AK Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak Menderes Türel ismini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel olarak açıkladı. İl Başkanlığı’nca Expo Center Fuar Alanı’nda düzenlenen yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, Antalya’da bugün tarihi günler yaşandığını söyleyip, “Yeni bir dönemin kapılarını bu akşam aralıyoruz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının ilanıyla birlikte 81 ilin belediye başkan adaylarının açıklamasının tamamlandığını belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından şu ifadelerle Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel’i sahneye davet etti: “Antalya’ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini gayet iyi bilen, inandığımız, güvendiğimiz, yerel hizmetlerde genel başkan yardımcım olarak Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcım Menderes Türel. İnşallah 30 Mart akşamı Antalya’mızda bir milat olacak. Buna inanıyoruz.”

’ŞEHRİN RANTI BİZİM OLSUN DEMEDİK’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıkladığı yemekte yaptığı konuşmada Antalya’nın Ak Parti iktidarlarının gözbebeği olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, “Antalya’yı dünya markası yapmak için prestij projeler hayata geçirdik. Dünyada farklı bir noktaya taşımanın mücadelesi içinde olduk” dedi.

Antalya son 11 yıl içinde 13 milyar lira tutarında yatırım yapıldığının altını çizen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yatırımların bir sonucu olarak 2002 yılında 3 milyon turist çekebilen Antalya’nın bu yılın Kasım ayı sonu itibariyle 11 milyon 400 bin turisti ağırlar hale geldiğini kaydetti. Antalya’nın Ak Parti’yle ilklerle tanıştığını kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Bir şehir vizyonla büyür, bir şehir planla ve projeyle büyür. Şehirle ilgili hayalleriniz olacak. Şehre aşkınız, sevdanız olacak. Bir şehir ancak bu şekilde gelişir. Her zaman söylüyorum, biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim insanımıza sevdamız var. Bizim milletimize, ülkemize aşkımız var. Bizim şehirlerimize tutkumuz var. Biz şehirdeki rant bizim olsun, prestij bizim olsun, idare, güç biz de olsun diye değil şehre hizmet etmek, şehri büyütmek, huzura, güvenliğe kavuşturmak, imar ve inşa etmek için bu yollardayız. Tıpkı Aşık Veysel’in ifadesiyle ’uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece’ Gideceğiz gündüz gece. Durmak yok yola devam.”

CHP İLE ANTALYA FETRET DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Antalya’nın son 5 yıldır fetret dönemini yaşadığını savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Antalya kamu yatırımlarını bolca alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkaramıyor. Bir dünya şehri olması gereken, Akdeniz’de bir yıldız gibi parlaması gereken Antalya ne yazık ki ufuksuzluğa, vizyonsuzluğa mahkum ediliyor. Antalya’ya bir rant kapısı olarak bakanlar Antalya’ya yazık ediyor” diye konuştu.

Antalya’nın yolsuzluğun, usulsüzlüğün, entrikaların merkezi haline getirildiğini savunan Başbakan Erdoğan, “Antalya gelenekleriyle, köküyle, ruhuyla örtüşmeyen zihiyetleri hak etmiyor. İşte 30 Mart Antalya için yeni bir milat olacaktır” dedi.

MÜSTAKBEL BAŞKANA TAVSİYELER

Başbakan Erdoğan, Antalya’da seçimlere güçlü bir ekiple gireceğini ve bu ekibin zaferle çıkacağından emin olduğunu sıkça vurguladığını konuşmasında müstakbel belediye başkanına “Antalya’da şu çirkin betonlaşmayı artık adeta bitirme noktasına gelmemiz lazım. Kaçak yapılaşmaya çirkin yapılaşmaya kesinlikle son vermeniz gerekiyor” diyerek tavsiyelerde de bulundu.

Antalya’da 30 Mart seçimleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi sınırlarının idari sınırlara kadar genişleyeceğini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, söz konusu Büyükşehir yasasının Türkiye’nin modern bir Türkiye olmasının adımı olduğunu söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.