Meles’e “tarihi” dokunuş

izm2İZSU Genel Müdürlüğü, kıyısında Homeros’un yaşadığı Meles deresinde dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için balçık zemini betonladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üç ay önce bataklık olan Meles’de yürüyüş yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinde önemli bir yeri olan ve ünlü ozan Homeros’un kıyısında yaşadığı Meles deresindeki iyileştirme çalışmalarını tamamladı. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için 350 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki derenin 13 bin metrekarelik alanında (iki futbol sahası) balçık zemin betonla kaplandı. Dere tabanının bir bölümü de kil ve istifli taşla dolgu yapılarak betonlandı. Meles’in Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadük altlarına kadar olan bölümde gerçekleştirilen çalışmalar 3 ay sürdü.

Binlerce kamyon malzeme çıktı
İZSU Genel Müdürlüğü’nün kendi ekipleriyle gece-gündüz sürdürdüğü çalışmada 1.2 milyon liralık harcama yapıldı. Çalışmalar sırasında 5 bin 713 kamyon malzeme taşındı. İyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Meles Deresi’ne gelen Başkan Kocaoğlu, kısa bir süre önce çamur ve balçık olan alanda İZSU Genel Müdürü bürokratlarıyla yürüyüş yaptı. Meles Deresi’nin Sümerbank Köprüsü ile Körfez’e çıkış noktası arasında durgun birikintilerde, özellikle organik ve inorganik içerikli malzemelerin aşırı sıcaklarda kokuya neden olduğunu belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Meles’in bu bölümünün zemini bataklık olduğu için iş makinelerini dere içine sokamıyor ve sadece belli bölümlerini temizleyebiliyorduk. Şimdi zemin beton olduğu için araçlarımız dere içine rahatlıkla girecek ve temizlik çalışmalarını koku oluşmadan kısa sürede tamamlayacağız. Bu çalışma bize büyük hız kazandıracak” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.