YAĞMUR SUYU IZGARASI İLE RÖGAR KAPAĞI HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ

-ASKİ YETKİLİLERİ: “BAŞKENT CADDE VE SOKAKLARINDA BULUNAN RÖGAR KAPAKLARI İLE PİSSU VE YAĞMUR SUYU

IZGARALARINI ÇALARAK VATANDAŞLARIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATAN HIRSIZLARA POLİS

TARAFINDAN SUÇÜSTÜ YAPILDI”

-“ÇALINTI 25 YAĞMUR SUYU IZGARASI VE 2 RÖGAR KAPAĞI İLE YAKALANAN HIRSIZLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI”

Başkent cadde ve sokaklarında bulunan rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalarak, hurda niyetine satan hırsızlar suçüstü yakalandı.

ASKİ yetkilileri, alınan tüm önlemlere karşın her yıl binlerce rögar kapağı ve yağmursuyu ızgaralarının çalınarak satıldığını ifade ederek, son olarak Etlik sokaklarında bulunan rögar kapakları ve ızgaraları çalan hırsızların, emniyet güçleri tarafından suçüstü yakalandıklarını söylediler.

Yetkililer, özel araçlarının içine yerleştirdikleri çalıntı 25 yağmur suyu ızgarası ve 2 rögar kapağı ile birlikte yakalanan 2 hırsızın, Etlik Polis Karakolu’nda yapılan sorgularının ardından Adliyeye sevk edildiklerini kaydettiler.

Alınan tüm tedbirlere karşın her yıl 4 bine yakın ızgara ve rögar kapağının çalındığını kaydeden yetkililer, son olarak polislerin yaptıkları rutin araç kontrolleri esnasında hırsızların Etlik cadde ve sokaklarından çaldıkları belirlenen kapaklarla yakalandıklarını kaydettiler.

Vatandaşlardan; herkesin can ve mal güvenliklerini tehlike atan bu hırsızların yakalanmaları için gördükleri yerde Emniyet güçlerine, Zabıta’ya ve ALO 153 hattına ihbar etmelerini isteyen yetkililer, kapakların yerlerinden çalınmasıyla ASKİ’nin maddi kayba uğramasının yanı sıra, çalınan kapak ve ızgara yerlerinin anında tespit edilememesinden dolayı, ASKİ’nin hemen müdahale edemediğini, boş kalan derin çukurlara insanların düşerek yaralandığını, araçların ise çukurlara girerek hasara, hatta ölümle sonuçlanan kazalara neden olduğunu kaydettiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.