AVRUPA KADINLAR PETANK ŞAMPİYONASI, TOROSLAR’DA YAPILDI

Avrupa’dan Türkiye ile birlikte 28 Ülkenin katıldığı Avrupa Kadınlar Petank Şampiyonası Toroslar İlçesi’nde yapıldı.

Halkkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Bocce Salonu’nda gerçekleştirilen ve İspanya’nın kupanın sahibi olduğu şampiyonaya; Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu (TBBDF) Başkan Vekili Dr. Mutlu Türkmen, Uluslararası Petank Federasyonu (FIPJP) Başkanı Claude Azema, Avrupa Petank Federasyonu (CEP) Başkanı Flemming Jensin, Mersin Gençlik ve Spor Müdürlüğü İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ve TBBDF Mersin İl Temsilcisi Niyazi Kutlay katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan ve Toroslar Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösterileri ile renklenen şampiyonanın açılış törenine katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, uluslar arası bir karşılaşmaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şampiyonada yer alan tüm sporculara başarılar dileyen Başkan Hamit Tuna, sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını belirterek, inşa ettikleri spor tesisleri ile Toroslar’ı sporun merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Uluslar arası organizasyonların Mersin’in tanıtımı açısından da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tuna; “Spor, ülkelerin tanıtımı ve dostlukların kurulmasında önemli rol oynamaktadır. İlçemize kazandırılan Bocce Salonunda böyle güzel bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk. Organizasyonda emeği geçen tüm spor adamlarına teşekkür ediyor, sporculara başarılar diliyorum” dedi.

28 Ülkenin katıldığı Avrupa Kadınlar Petank Şampiyonasında finale Danimarka ve İspanya kaldı.Danimarka’yı 13-12 yenen İspanya, kupanın sahibi olurken, Sporcuların bireysel yarıştığı Altın Nokta Finali’nde de Fransa’yı yenen İspanya, yine şampiyon, Belçika 3’üncü, Norveç de 4’üncü oldu.Takım olarak yarışılan Milletler Kupası’nda ise kupayı, Monaco aldı. Müsabakaların sonrasında şampiyon olan Ülkelere ve sporculara madalya ve kupaları verildi.

Şampiyonanın ardından sporcular ve teknik heyet onuruna bir yemek düzenlendi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yemekte, Ülke temsilcilerine birer plaket takdim ederken, turnuvaya katılan tüm sporculara da birer spor çantası armağan etti. Yemeğe katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr.Serhat Kandemir de dereceye giren takımlara kupalarını verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.