Akçakale-Harran-Şanlıurfa karayolu sıcak asfalta kavuşuyor

Akçakale, Harran,Şanlıurfa karayolu bölge başkanlarının ve milletvekillerinin yoğun çabaları sonucu sıcak asfalta kavuşuyor.

Karayolları Diyarbakır 9. Bölge müdürlüğü tarafından Şanlıurfa- Akçakale, Harran karayolunun 50 km’lik sıcak asfalt çalışması için ihale yapıldı.

Geçtiğimiz yıllarda Akçakale Şanlıurfa yoluna çekilen mucur yüzünden onlarca vatandaş can ve mal kaybı yaşamıştı. Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan asfalt çalışması Şanlıurfa milletvekillerinin desteği ve bölge başkanlarının özel girişimleri sonucu çözüme kavuştu.

Özellikle 2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin ardından bölgede yoğun bir turist hareketliliği yaşanmaya başladı.

Şanlurfa’nın güneydoğusunda yer alan tarihiyle coğrafyasıyla kendisine has kümbet evleriyle ve tarihteki ilk üniversiteyi de içinde barındıran Harran ilçesinde bu karar hoşnutlukla karşılandı.

Açıklamalarda bulunan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz; Şanlıurfa ile aramızdaki karayolunun sıcak asfaltla döşenecek olması bizleri sevindirdi. Harran gibi tarihiyle coğrafyasıyla ve köklü tarihiyle hem ülke hem de dünya genelinde bilinen bir ilçenin ve o ilçeye gelen yolların bozuk olması bizleri üzüyordu. Nihayet uzun uğraşlar sonucunda gerek Akçakale ilçesi gerekse bizim güzide tarihi ilçemize gelen yolun yapılması bizleri sevindirdi. Unutmayınız ki “Yol Medeniyettir” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.