BAŞKAN TUNA’DAN, CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri’ haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında; camilerin, bir ibadet yeri olmanın yanı sıra toplumumuzu birleştirici özelliği ile maneviyatı güçlendiren güzide mekanlar olduğunu belirten Başkan Tuna, camilerde hizmet sunan din görevlilerinin de toplumumuz için önemli değerler olduğunu söyledi.

Başkan Tuna; “Camiler, Allah’a ibadetlerin topluca yapıldığı, kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güçlendiği kutsal yerlerdir.Cami ve din görevlileri ayrılmaz bir bütündür.Toroslar Belediyesi olarak İlçemizdeki camilerin imamlarıyla sürekli irtibat halindeyiz.Toplumumuzun hizmet aldığı cami, okul ve sağlık ocağı gibi sosyal tesislerimize önem veriyor ve imkanlarımız ölçüsünde katkı sunuyoruz.30 Mart 2014 tarihinden sonra İlçe sınırlarımızın genişlemesiyle 32 köy ve 5 belde belediyemize bağlanarak, mahalle sayımız 67’e yükselmiştir. Merkez mahallelerimizde olduğu gibi yeni bağlanan mahallelerimizde de plan ve programlı bir şekilde çalışarak camilerimizdeki eksiklikleri tespit ediyor, düzenli olarak temizliğini ve bakımını yapıyoruz. Bunun yanı sıra geçen dönemimizde temizlik bilincini aşılamak ve toplumun bu konudaki duyarlılığını arttırmak amacıyla ilçe sınırları içerisindeki camiler arasında ‘En Temiz ve Güzel Cami yarışması’ düzenledik. İlçemizde Cami yapımı için Müftülüğe arsa tahsislerinde bulunduk. Belediye olarak halkımızın hizmet aldığı camilerimize olan katkılarımız artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik ediyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.