ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN YIL DÖNÜMÜNDE ULUS’TA TÖREN…

ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 91. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE ULUS’TA TÖREN DÜZENLENDİ

-ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KONULDU, SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN YILDÖNÜMÜNDE ULUS’TA TÖREN…

Ankara’nın Başkent oluşunun 91. Yıldönümü nedeniyle Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi, Anıta çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Ulus’taki törene Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilikleri, seymenler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin konulması ve saygı duruşundu bulunulmasının ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara’nın Başkent olmasının, Cumhuriyet tarihinin başlangıç miladı olduğunu söyledi. Gökşin, “Bugün başkentimizin doğum günüdür. Ankara 91 yıldır büyük bir şeref ve onur ile başkent tacını taşımış ve Türkiye’yi dünyada gururla temsil etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara çağlar boyu muazzam zorluklarla karşılaşmış ama hepsinden yenilenerek güçlenerek çıkmıştır” dedi.

Gökşin, konuşmasına şöyle devam etti :

“Başkentimizin 100 yaşına doğru geri sayıma geçtiği şu günlerde Ankara nüfusu artık milyonlarla ifade ediliyor. Bugün Ankara, sanayiden ticarete, üniversitelerden hastanelere, tarıma kadar birçok alanda da başkentlik yapıyor. Bildiğiniz gibi yeni belediye kanunu ile Büyükşehir Belediyesi artık il sınırlarını kapsıyor. Bu da bize ilçelerimizde de harekete geçmek için olanak sağladı.

Ankara Başkent olarak, Türkiye’deki tüm şehirlerimize destek veriyor. 91 yılda birlikte yeni bir Ankara inşa ettik. Bu sebeple başta Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anarken, Ankara’da taş üstüne taş koyan Ankara’yı seven sayan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Milletimizce bizlere emanet edilen Ankara halktan aldığı bu güçlü İnşallah daha nice başarılara imza atacak ve adından çokça söz ettirecektir.”

Vali Mehmet Kılıçlar da Ankara’nın tarihte bir çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirterek, “Günümüz Ankara’sı sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimi anlamında başkenti olmakla kalmamış, üniversiteleriyle, hastaneleriyle, kütüphaneleri, tiyatro salonları, müzeleri ve şehircilik anlamında gerçekleştirilen atılımlarıyla dünyada parmakla gösterilen örnek bir başkent haline gelmiştir. Bugün gelinen noktada bizlere düşen şanlı tarihimizin mirasına sahip çıkarak Ankara’yı gelişen değişen Türkiye’ye yaraşır bir başkent olarak aydınlık geleceğimize emin adımlarla taşımaktır” dedi.

Konuşmaların ardından seğmenler tarafından seğmen zeybeği oynandı. Çeşitli okul öğrencileri, seğmen kulüpleri, dernekler, gaziler ve vatandaşlar töreni ilgiyle izledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.