ALANYA YEMEKLERİ VE YÖRESEL YEMEKLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI.

ala34.Alanya Belediyesi Uluslararası Altın Kepçe Yemek Yarışması’nın, Alanya Yemekleri ve Yöresel Yemekler kategorisi bugün tamamlandı.

Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki dün yapılan açılış töreniyle başlayan 4.Alanya Belediyesi Uluslararası Altın Kepçe Yemek Yarışması’nın bugünkü bölümünde dünya mutfaklarının yanı sıra Alanya Yemekleri ve Yöresel Yemekler kategorilerinde de yarışmalar yapıldı. Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Alanyalı hanımların katıldığı Alanya Yemekleri kategorisi saat 11.00’da başladı. Son derede hareketli ve eğlenceli geçen yarışmada Türkiye’nin her yöresinden lezzetler, jürinin beğenisine sunuldu.

BAŞKAN YÜCEL, OKTAY USTA’YLA BİRLİKTE JÜRİ BAŞKANLIĞI YAPTI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Oktay Usta olarak bilinen ünlü aşçı Oktay Aymelik ile jüri başkanlığı yaptı. Başkan Yücel’in jüri başkanı olduğu yarışmada, Korhan Büyüksuda, Rafet İnce ve Zeki Kara gibi önemli aşçılar görev aldı. Yöresel Yemekler kategorisinde birinciyi seçmekte zorlanan jüri, birinciliği üç ev hanımına paylaştırdı. Kadriye Çolak sıkıcık çorbası, Dilek Çelik lor dolması ve Hüsniye Özkan yaprak sarmasıyla hünerlerini sergiledi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu yıl ilk kez uluslararası olarak düzenlenen yarışmayla yöresel yemeklerin de tüm dünyaya tanıtıldığını söyledi.

ALANYA YEMEKLERİ YARIŞMASINDA, JÜRİ SEÇİM YAPMAKTA ZORLANDI

Yarışmanın diğer bir kategorisi olan Alanya Yemekleri Yarışması’nda jüri birinciyi belirlemede güçlük çekti. Yarışmanın bu bölümünde de dört Alanyalı ev hanımı birinciliği paylaştı. S pastayla Ümmühan Sinanoğlu, papaz yahnisiyle Nazmiye Çolak, hülüklü çorba ile Fatma Karagöz ve tavuk dolması ile Emine Yanar birinci oldular.

Ev hanımlarına madalya ve ödüllerini Belediye Başkanı Yücel ve Oktay Usta birlikte verdi.

YARIŞMAYA KARDEŞ ŞEHİRLERİMİZDE KATILDI

Bu yıl uluslar arası olarak düzenlenen yarışmada, Alanya Belediyesi’nin kardeş şehirleri Letonya- Talsi, Litvanya –Trakai ve Rusya-Murmansk’tan da dünyaca ünlü aşçılar yarıştı. Kardeş şehir aşçılarının kendi ülkelerine özgü malzemelerden hazırladığı yemekler yarışma jürisinin ve vatandaşların büyük beğenisini topladı. Yarışmada en uzun yemek 1.5 saatte en kısa süreli yemekte ise yarım saatte hazırlandı.

Protokol, vatandaşlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve yerleşik yabancıların yoğun ilgi gösterdiği 4.Alanya Belediyesi Uluslararası Altın Kepçe Yemek Yarışması’nı, Belediye Başkanı Yücel, Başkan Yardımcısı Adem Er ile birlikte gezdi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yarışmaya gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirtti. Bu yıl uluslar arası olarak düzenlenen yarışmanın, gelecek yıl daha da büyük katılımla devam edeceğini söyleyen Başkan Yücel, yarışmaya renk katan Oktay Usta’ya (Oktay Aymelek), jüri üyelerine, katılımcılara, sponsorlara, emeği geçen herkese teşekkür etti.

24 Ekim Cuma günü başlayan yarışma 26 Ekim Pazar Kültür Merkezi’nde devam edecek. Yarışma aynı gün Gold City Otel’de düzenlenecek gala ve ödül töreni ile sona erecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.