BAŞKAN TUNA; “TÜRKİYE CUMHURİYETİ, İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR”

tunaToroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserimdir” dediği Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 91.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında; 29 Ekim 1293 tarihinin Ülkemiz için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir” dedi.

Yaşanan terör olaylarının Türk milletinin birliğini asla bozamayacağını dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ulu Önder Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’i kimsenin yok etmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Başkan Tuna, mesajına şöyle devam etti; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan Kurtuluş Destanının gururunu ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyet’in ilanının ilk günkü gibi mutluluğunu, sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizi kucaklamıştır. Milli mücadele döneminde yaşanan zorluklara rağmen elde edilen zafer, halkımızın bağımsızlığa olan aşkını en ibret verici sahnelerle tüm medeniyetlere göstermiştir. Bundan sonrada hiçbir kötü emel, Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar vermeyecek, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türk ulusunun gücü karşısında tutunamayacaktır. Bu anlamlı gün, milletçe el ele kenetlenmemize, demokrasimize, bölünmez bütünlüğümüze, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerle sahip çıkmamıza vesile olmalıdır. Kurtuluş savaşında ortak bir ruhla mücadele vermiş atalarımızın bize emanet ettiği Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacaktır.Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve Türk Milleti’nin omuz omuza verdiği Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen bu büyük zaferi, Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi hep beraber korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.