Adana İtfaiyesi modernize ediliyor, filosu güçlendiriliyor

ada1 (2)

ada4

ada3

ada2 (2)Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesine alınan 8 yeni aracın hizmete girmesi nedeniyle tören düzenlendi. Başkan Hüseyin Sözlü, “İtfaiye, can güvenliğimizin teminatıdır. Güçlendirmeye ve modernleştirmeye devam edeceğiz” dedi ve itfaiye bünyesine önümüzdeki günlerde 10 araç daha katılacağının müjdesini verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesine alınan 8 araç hizmete girdi. Yeni araçların alımı nedeniyle başkanlık bahçesinde gerçekleştirilen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Genel Sekreter Şaban Acar, daire başkanları, bürokratlar ve itfaiye personeli katıldı.

Çift kabinli 6 öncü araç ve tek kabinli 2 arazöz aracının, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesine katılması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, yeni dönemde belediyenin teçhizat açısından da daha güçlenmesini hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Yeni Büyükşehir yasasıyla vilayet bazında görev alan ve sorumluluk alanı genişleyen itfaiyemizin daha fazla araçla, teknolojik açıdan daha etkin bir şekilde hizmet verebilmesi için yeni araçlar alındı. Önümüzdeki süreçte başka yeni araçlar da itfaiye bünyesine dahil edilecek ve modernliği, gücü artan bir yapı oluşturulacak.”

İTFAİYE CAN GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

İtfaiyenin, barış zamanında caydırıcılık görevini üstlenen ordulara benzediğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “İtfaiyede caydırıcılık, güven verme olarak algılanmalı. Hazır ve tetikte bekleyen itfaiye, can güvenliğimizin teminatıdır. Şehrimizin, halkımızın, sanayicimizin, esnafımızın, üreticimizin yaşayabileceği olası sorunlarda, kayıplara fırsat vermemek adına buradadır itfaiye. İtfaiyemizin, yangın meydana gelmemesi için alınabilecek tedbirlerle ilgili eğitim işini üstlenmesi de çok önemlidir” diye konuştu.

MAKAM ARACI DEĞİL HİZMET ARACI ALINIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde, çeşitli birimlerle ilgili, şu ana kadar 14 milyon lira harcayarak 53 araç aldığını vurgulayan Hüseyin Sözlü, bu araçların hiç birinin makam aracı olmadığını, vatandaşa hizmet amacıyla alındığını ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar da , 2015’te araç filolarının büyüyeceğini kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gazi İlbarshan Alpman ise, yeni alınan araçların dışında, önümüzdeki aylarda 55 metrelik merdiveni olan asansörlü 1 adet itfaiye aracı, çift kabinli 4 adet arazöz ve 5 adet ilk müdahale aracının daha filolarına ekleneceğini açıkladı.

Konuşmaların ardından Kuran’ı Kerim okundu, kurban kesildi ve araçlar incelendi. Bir araçtan da köpüklü su püskürtülerek, katılımcılara gösteri yapıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.