Cumhuriyet Gecesi’nde anlamlı coşku

Başkan Sözlü, “Cumhuriyeti koruma ve birlikte yaşama azmimizi kimse kıramayacaktır.”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Haluk Levent Konseri”, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Haluk Levent Konseri”, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu üstlendiği geceye Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları ve çok sayıda misafir katıldı.

Coşku dolu gecenin açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyetin bir rejimin siyasi sıfatı ve tanımlamasından öte bir anlam taşıdığını belirttti.

CUMHURİYETİ KORUMA VE BİRLİKTE YAŞAMA AZMİMİZİ KİMSE KIRAMAYACAKTIR

Başkan Sözlü, “Cumhuriyet; üç kıtada hüküm sürmüş Osmanlı’nın paramparça edilmesinin ardından bir milletin küllerinden yeniden doğarak, bağımsızlık aşkıyla, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun aziz arkadaşlarının birlikteliğiyle verilmiş bir bağımsızlık mücadelesi, kendi topraklarında hür olarak varlığını sürdürme ve Anadolu’da bir arada yaşama azminin ve kararlılığının sonucudur. Bugün yanıbaşımız ateş çemberi içinde ve islam ülkeleri arasında, eksikleri olsa da köklü bir demokrasiyi içselleştirmiş yegane devlet, Atatürk’ün ve onun silah arkadaşlarının kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bu vatan için şehit olanların geride bıraktığı yetimlerin yüzü suyu hürmetine, Cenab-ı Allah’ın lütfuyla Cumhuriyet yükselmiştir. Günümüzde memleket evlatları bedel ödemeye devam ediyor. Hakkari’de silahsız askerlerimiz bölücü terör örgütü mensuplarınca katledilmişlerdir. Cumhuriyeti koruma ve yaşama noktasında milletimizin direnci sürmektedir. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin evlatları olarak bize düşen, Cumhuriyetin yanında olmak, Atatürk’ün mirasını omuzlamak ve bu milletin evlatları için sonsuza kadar yaşatmaktır. Bu bizim boynumuzun borcudur. Her türlü hain saldırıya karşı bu milletin direnci devam edecektir. Birlikte yaşama azmimizi kimse kıramayacaktır” dedi.

Gecenin kapanışında konuşan Adana Valisi Mustafa büyük, Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende emeği geçenlere, sanatçılara, katılımcılara teşekkür etti ve duygu dolu anlaş yaşandığını söyledi.

GECENİN FİNALİNE YAKIŞIR MANZARA

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Haluk Levent, geceye katılanlara muhteşem saatler yaşattı. Özellikle; Orkestra, Haluk Levent ve halk oyunları ekibinin birlikte sahne aldığı zaman diliminde katılımcılar büyük coşku yaşadı. Hep bir ağızdan, ayakta ve bayraklar sallanarak söylenen 10. Yıl Marşı ise gecenin finaline yakışır bir manzaraya sahne oldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.