ADANA BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞEHİT AİLELERİNE EV

Başkan Sözlü, şehit ailelerini yalnız bırakmamaya da kararlı olduklarını bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Park Zirve’ de medya temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda güncel ve Adana’yı ilgilendiren çok sayıda konuda görüş belirten, soruları yanıtlayan Başkan Sözlü, gazeteciliğin mayasında eleştirel bakış bulunduğunu ve zaman zaman kendisine yöneltilen, belden aşağı olmayan eleştirilere itirazı bulunmadığını açıkladı.

Başkan Sözlü, “Kendimizi eleştirilmez kabul etmiyoruz. Haşa kutsanmış değiliz. Bu ülkede, vatanını, bayrağını, bölünmez bütünlüğümüzü korumak için canını feda eden şehitlerimiz var. Onlar canlarıyla ödediği bedeli, bize yöneltilen, çoğu haksız da olsa eleştirilerle kıyaslayanlayız. Bu vesileyle son haftalarda verdiğimiz şehitler için Allah’tan bir kez daha rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Adana, Kurtuluş Savaşı’nı planlayan Mustafa Kemal Atatürk’e ilham kaynağı olmuş, Mili Mücadele için çıktığı yolda, O’nun çağrısına ilk ses vermiş şehirdir. Günümüzde de hala en çok şehit veren iller arasında bulunması tesadüf değildir. Bu toprakların mayasında vatan sevgisi vardır. Biz de şehit ailelerimize sahip çıkma noktasında gerekeni yapacağız Şehitlerimizin eşlerinin, anne ve babalarının ev sahibi olması için, konuyu belediye meclisimizde gündeme getireceğiz. Onların ev sahibi olması için destek olacağız, imar AŞ’den, özel teşebbüsün yaptığı binalardan olabileceği gibi, kendilerinin edineceği evlerin ödemesine destek olma şeklinde yardım planlıyoruz” dedi.

İDDİALARI SAÇMA
Son dönemde Adana’ da bir yayın organının, eşinin akrabası olan bir HDP’ li siyasi nedeniyle, kendisini PKK destekçisi gibi göstermeye çalıştığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Bana siyaseten atılamayacak yegane iftira, PKK’yi desteklediğimi söylemek olsa gerek. Çözüm sürecinde PKK’yla kol kola girenler, PKK terör örgütünü ve onların eylemlerini lanetlemeyen HDPyi her fırsatta ağır sözlerle kınayan, bu konudaki öfkesini sürekli açığa vuran beni, onlardan yana gibi göstermeye çalışarak, kişiliğime saldırıyorlar. Benim, HDP nin kongresine çiçek gönderdiğime dair haber yapıyorlar. Ve tüm bu mesnetsiz iddiaları yapanlar, PKK’yla kol kola girenler olunca kim ciddiye alır? Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyorlar” diye konuştu.

İHANET şebekesi Patronları her değiştiğinde, düşüncelerini ona peşkeş çekenlerin söylediğini dikkate almadığını ifade eden Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Bu iddialarda bulunanlar Cumhuriyet düşmanları olunca, benim için onlarla karşı karşıya gelmek olumlu bir sonuç. Bir de benim din alimlerine hakaret ettiğimi öne sürüyorlar. Diyanet Sendikası Genel Başkanı beni eleştiriyor, ihanet şebekesinden alim çıkmaz. Riyakarlık da benim kitabımda yazmaz. Sütçü imam, Mehmet Akif gibi alimler, Milli Mücadele’den, Atatürk’ten yanadır. Cumhuriyetten yana olmayanların suçlamalarını dikkate almam. Ben, onların en üst makamlarında bulunanlardan korkmuyorum ki onlardan çekmeyim Milliyetçi Hareket’in Lideri, Sayın Devlet Bahçeli Bey’in,’inanç Hortumculuğu ve Korku imparatorluğu’ gibi, literatüre eklediği tanımlamalar var. Bunların iktidarının sarsılmasına neden olan yüzbinlerden biri olmam benim için gururdur. Dolmabahçe’ de PKK’yla 10 maddelik mutabakatı kabul edenler, şart bile sayılmayacak istekleri için MHP’yi reddetmişlerdir. Buna rağmen bir de bizi hükümetten kaçmak, HDP’nin önünü açmakla suçlamışlardır”

BUYUK HİZMETLER
Devlet Bahçeli Köprüsü’nün 2017 yılında hizmete gireceğini vurgulayan, Adnan Menderes Bulvarı’nın İzmir Kordon ve İstanbul Marina’dan daha güzel bir yer haline getirileceğini söyleyen Başkan Sözlü, “Adana taşralılıktan kurtulacak. Bu işleri yaparken kaynakları iyi kullanarak bütçe oluşturuyoruz. Kaynak bulamadığımız yerde de kredi kullanıyoruz ve sorunu çözüyoruz. Bir önceki yıla göre yüzde 25 yakıt tasarrufu gerçekleştirdik. Şehir içinde asfalt kaplama faaliyetlerini 3 katına çıkarmak amacıyla 2 yeni freze makinesi alacağız. 110 milyon liralık bir işi, 59 milyon liraya yapmışlığımız var. Adana’nın acil ihtiyaçlarının tamamı gündemimizde. Kavgalı olduğumuz belediye başkanı yok ve her işimizi, kentin geleceğini şekillendirmek için yapıyoruz. CarrefourSA bölgesinde 10 dönümlük kültür merkezi yapılacak Bunu engellemek isteyenler var ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalışıyorlar. Adanaspor’la ilgili de olumlu düşüncelerimiz var ve bu yıl Demirspor’u Süper Lig’e taşıdıktan sonra, Bayram Akgün le oturur konuşuruz şartları. Zabıtamızın kentin bir çok noktasındaki esnafı kanun dahilinde faaliyet göstermeye yöneltme çalışmaları da aralıksız sürüyor. Kentsel dönüşümle ilgili projeler ise, ilgili bakanlıkta bekletiliyor. Kendilerine oy vermeyenlere hizmet götürmüyorlar. Ceyhan Enerji Endüstri ihtisas Bölgesi’ne TEKFEN gibi, Doğan Holding gibi kuruluşların bile yatırım yapmasına izin vermiyorlar. Sadece o bölgede gereken yapılsa Adana’nın önü açılır. Adana yeniden, Türk ekonomisinin lokomotifi olduğu yıllara döner. Kent içi ulaşımda yeni bir sistem gelecek. Minibüslerin mevcut sayısı yüzde 60 azalacak. Özel Halk Otobüsleri’nin standartları da yükselecek. Onlar rakibimiz değil, çözüm ortağımız ancak yeni sisteme ayak uydurulacak. Vatandaşımızın 1 dilekçeyle sorunlarının halledildiği, gerçek hizmetin verildiği bir dönem yaşanıyor Adana Büyükşehir Belediyesi’nde” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.