ETİMESGUT PARKLARI LED’LE AYDINLANDI

Etimesgut Belediyesi, parkların aydınlatılmasında ledli aydınlatma sistemine geçerek enerjide 5 kata varan tasarruf sağladı.

YÜZDE 80 ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLANDI

2012 yılında 50 olan ledli direk sayısı 2013’te 650’ye 2014 yılında ise 1350’e çıkarıldı. Kullanılan eski direkler ledli direklerle değiştirildi. Ledli direk kullanımına geçilmesinin ardından belediyenin elektrik faturalarında ciddi düşüşler yaşandı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, park aydınlatması alanında tasarruf sağlamak için LED teknolojisine geçildiğini belirterek, “Hızla gelişen, yaygınlaşan verimi artırırken maliyetleri düşüren LED teknolojisini belediyemizin park aydınlatmasında 2012 yılından itibaren uygulamaya başladık.

Her yıl led aydınlatmasını daha geniş alanlara yaydık. Şu anda 1350 ledli aydınlatma ile parklarımızın gece aydınlatmasını sağlıyoruz. Parklarımız ışıl ışıl. Hemşehrilerimiz gündüz olduğu gibi gece de parklarımızın koşu yollarından fitness setlerinden ve diğer donatılarından yararlanabiliyorlar” dedi.