KIBRIS GAZİLERİNDEN BAŞKAN YÜCEL’E ZİYARET

1974’teki Kıbrıs Barış Hareketi’ne katılarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaparken yaralanan Alanyalı gaziler, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ettiler.

Kıbrıs harbine katılan muharip gaziler Abdullah Yılmaz, Zeki Koçak, Mehmet Emin Karaca, Ali Yılmaz, Mehmet Uysal, Mehmet Atılgan, Ömer Namık Saygı, Arif Albayrak, Durali Barcın, Muhittin Uçak, ve terörle mücadele gazisi Sayim Köse ile Kore gazisi Ali Necmi Güneylioğlu, Belediye Başkanı Yücel’e yaptıkları ziyarette, dernekleşmek istediklerini belirttiler. Konu hakkında Yücel’le görüş alış-verişinde bulunan gaziler, sadece Gaziler Günü’nde değil, diğer günlerde de bir araya gelmek istediklerini ifade ettiler. Alanya’da 48 Kıbrıs, 9 Güneydoğu, 9 polis ve 8 Kore gazisi bulunduğunu belirten grubun sözcüsü Abdullah Yılmaz, buna ilaveten olarak 14 şehit ailesi, 15 Kore gazisi eşi bulunduğunu belirtti.

Bazılarının hala vücudunda şarapnel parçası taşıdığını söyleyen gazilerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Yücel, “Bölgedeki insanların sağlığına, istihdamına ve eğitimine varıncaya kadar her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sizlerin bizim hayatımızdaki yeri başkadır, kapımız her zaman sizlere açıktır” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.