Büyükşehir Belediyesi’nde e-imzaya geçiş süreci tamamlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde e-imzaya geçiş süreci tamamlandı. 1 Ocak 2014’ten itibaren elektronik imza uygulamasına geçiş yapılacak ve evraklar elektronik ortamda imzalanacak.

Elektronik imzanın altyapı çalışmalarını ve analizlerini tamamlayan büyükşehir belediyesi, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren belediye bünyesinde kullanılmakta olan bütün yazılımları tek çatı altında toplayarak entegre vaziyette çalışır duruma getirdi.

Haziran 2013’de başlayan e-imzaya geçiş süreci ise bilgilendirme toplantıları ve eğitimlerle devam etti. Bu kapsamda büyükşehir belediyesi meclis salonunda Erdem Akarçalı tarafından personele yönelik bir seminer verildi. İki günlük seminerle personel bilgilendirilerek e-imzaya geçiş için altyapı çalışmaları tamamlandı. Seminerde elektronik imzanın ölçülebilir zaman ve para tasarrufu sağlayacağı ve iş akışını düzenleyeceği vurgulandı. Ayrıca daha etkin ve güvenli bir ortamda bilgi alışverişini mümkün kılacağı, kağıtla gerçekleşen tüm işlemlerde tasarruf sağlayacağı, yönetim ve kurum içi iletişim giderlerini azaltacağı ve arşivlemede kolaylık sağlayacağı üzerinde duruldu.

Büyükşehir belediyesi’nde elektronik imza uygulamasına 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçilecek ve bu tarihten sonra evraklar elektronik ortamda imzalanacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.