BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞEFKAT ELİ

-ŞEFKATEVLERİYLE, BÜYÜKŞEHİR, HASTA VE HASTA YAKINLARINA SICAK BİR ÇATI OLUYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR DIŞINDAN BAŞKENTE TEDAVİ OLMAK İÇİN GELEN HASTA VE HASTA YAKINLARINI OTEL KONFORUNDAKİ 5 ŞEFKATEVİNDE AĞIRLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Şefkatevleri, 11 yıldır şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınlarına kucak açıyor.

Türkiye’nin en iyi hastanelerini barındıran Ankara’da hastane bahçelerinde şahit olduğumuz yürekleri burkan görüntüler, Büyükşehir Belediyesi’nin beş yıldızlı otel konforundaki Şefkatevleri ile mazide kaldı. Şehir dışından gelerek Ankara’da şifa sefkatevi_oturma_salonu.jpgarayan hasta ve hasta yakınlarına umut veren, yaralarına merhem olan, acılarını biraz olsun dindiren Şefkatevleri, bugüne kadar 81 bin 596 misafirini dört dörtlük hizmet ile ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi, başka illerden hatta yurt dışından Ankara’ya gelen, kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınlarını Şefkatevlerinde misafir ediyor. İlki 2003 yılında Etlik Osmanlı İş Merkezi’nde açılan ve sıcak bir ortamda, otel konforunda hizmet veren Şefkatevlerinin sayısı, yoğun ilgi ve ihtiyaç üzerine 5’e çıkarıldı.

– FİKİR ANNESİ NEVİN GÖKÇEK

Sosyal hizmetler ve yardımlar bakımından sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da örnek olduklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şefkatevleri ile de yine bir ilke imza attıklarını belirtti. Başkent’e şifa aramak için gelen konukların yükünü hafifletmek için son 11 yıldır gönülden hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Gökçek, karda, kışta, güneş ya da yağmur altında aç ve açıkta kalan hasta yakını kalmadığına dikkat çekti.

Şefkatevi Projesi’nin eşi Nevin Gökçek’in önerisi üzerine hayata geçirildiğini anlatan Başkan Gökçek, “Eşim Ankara’da çok yerleri dolaşır. Bir gün hastane bahçesinde gördüğü manzaradan çok etkilenmiş. Bir anne kaldığı çadırın kenarında, soğukta, çocuğunun kıyafetlerini yıkıyormuş. Bunu akşam bana anlattı. Bunun üzerine şefkatevleri projesi doğdu. Şimdi onlar bizim misafirimiz. Yokluk zamanlarında, en acılı günlerinde dertlerine biraz olsun derman olmaya çalışıyoruz” dedi.

– OTEL KONFORUNDA 5 ŞEFKATEVİ

Büyükşehir Belediyesi Şefkatevleri, şifa aramak için Ankara’ya gelen ve kalacak yeri olmadığı için hastane bahçelerinde, arabalarda, parklarda yaşamak zorunda kalan vatandaşların barınma sorununa yıllardır çare oluyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak, ilki 2003 yılında 45 yatak kapasitesi ile Etlik Osmanlı İş Merkezi’nde açılan şefkatevlerinin ikincisi 2005 yılında 123 yatak kapasitesi ile Rüzgarlı Sokak’ta faaliyete geçti. Yoğun ilgi ve ihtiyaç üzerine şefkatevlerinin sayısı her geçen gün arttırıldı.

Türkiye’ye örnek bu sosyal projenin üçüncüsü 83 yatak kapasitesi ile 2007 yılında Varlık’ta, dördüncüsü 29 yatak kapasitesi ile 2010’da Ulus’ta konuklarını ağırlamaya başladı.

Şefkatevleri’nin beşincisi ise ağır tedavi koşulları nedeniyle büyük zorluklar yaşayan kanser hastaları için 160 yatak kapasitesi ile 2010’da Yenimahalle Onkoloji Hastanesi yakınında hizmete girdi.

Bu beş şefkatevinden 11 yıl boyunca 81 bin 596 hasta ve hasta yakını hizmet aldı.

– GURBETÇİLERE DE SICAK BİR ÇATI

Sadece yurt içi değil yurt dışından gelen dar gelirli hasta ve yakınlarının da faydalandığı şefkatevleri tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Barınma, sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve temizlik gibi zaruri ihtiyaçları gidermek üzere kurgulanan şefkatevlerinde mutfak, banyo, çocuk oyun odası, televizyon odası ve dinlenme odası bulunuyor.

Şefkatevleri’nin konuklarına uzman personeller tarafından da her türlü destek sunuluyor. Hasta ve hasta yakınları her sabah servislerle hastanelere ulaştırılıyor, moral geceleri düzenlenerek sıkıntıları bir nebze olsun gideriliyor. Şefkatevi idarecileri çok zor durumda olan, yol parası bulunmayan, giysi sıkıntısı çeken ya da hastanedeki bürokratik işleri yapmakta zorlanan konuklarına da her konuda yardımcı oluyor.

– KAYIT ÇOK KOLAY

Ankara’ya gelip, hastasını hastaneye yatıran ya da sürekli gidip gelmesi gereken dar gelirli vatandaşların şefkatevlerine kaydı ise çok kolay. Hastanelerin “Sosyal Servis” bölümüne gittiklerinde oradaki görevliler gerekli belge ve şartları hastalara iletiyor. Kayıt için “Nüfus cüzdanı, hastanın sağlık karnesinin fotokopisi, hastanın hastanede ayaktan ya da yatarak tedavi gördüğüne dair rapor” yeterli oluyor. Bu belgeler ile ihtiyaç sahibi hasta ve hasta yakınları 5 şefkatevinden birinde tedavisi süresince kalabiliyor.

ŞEFKATEVLERİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

ETLİK ŞEFKATEVİ
Yeni Etlik Caddesi Osmanlı İş Merkezi Kat:7 Etlik
Tel: 0-312 326 79 16

VARLIK ŞEFKATEVİ
Hipodrom Cad. Toptancı Hal Sosyal Tesisleri No:202 Yenimahalle
Tel: 0-312-342 38 96

RÜZGARLI ŞEFKATEVİ
Fuat Börekçi Cad. Tokur İşhanı No:9 Rüzgarlı Ulus
Tel: 0-312- 309 37 93

ONKOLOJİ ŞEFKATEVİ
Özevler Mah. İvedik Cad. No:201 Beyaz İnci Apartmanı Y.Mahalle
Tel: 0-312-335 68 21

ULUS ŞEFKATEVİ
Necatibey Cad. Firuzağa sok. No: 1 Ulus
Tel: 0-312- 309 82 06

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.