BAŞKAN TUNA, ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir mesaj yayınlayarak tüm öğretmelerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Mesajında, eğitimin toplumun temelini oluşturan en önemli faktör olduğunu belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, öğretmenlerin de toplumun mimarları olduğuna dikkat çekti.

Başkan Tuna mesajına şöyle devam etti; “Öğretmenlik, sevgi, şefkat ve fedakarlık isteyen kutsal bir meslektir. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, geleceğimizin büyük güvencesidir. Ulu Önderimiz Atatürk; “Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Bir milletin kalkınması, toplumun eğitim düzeyiyle orantılı olarak gerçekleşir. Bu nedenle her toplum eğitimine önem vermek zorundadır. Dolayısıyla kalkınmada ve gelişmede de en büyük pay öğretmenlerimizindir. Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ve fedakarlıkla çalışan öğretmenlerimiz, her türlü takdir ve övgüyü fazlasıyla hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyor, başarılar ve mutluluklar diliyorum” dedi.

“Eğitim ve Öğretim Önceliğimizdir”
Belediye olarak, eğitim ve öğretimi her zaman ön planda tuttuklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçede bulunan okul idarecileri ve öğretmenlerle sürekli diyalog halinde olduklarını vurguladı.

Okul sayısının artmasına vesile olmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bugüne kadar 17 okul için arsa tahsis ettiklerinin bilgisini de veren Başkan Tuna; “Eğitime sunduğumuz katkılarla Toroslar, Mersin’in en fazla eğitim kurumuna sahip bir ilçesi oldu. Okulların bakım ve onarımından, öğrencilere eğitim malzemesi yardımına kadar her konuda eğitim kurumlarına ve öğrencilere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.