HANIM LOKALLERİN’DEN KÜLTÜR TURLARI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN KONYA GEZİSİNE BAŞKENTLİ KADINLARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU

Hanım Lokal Kültür TurAnkara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Hanım Lokalleri’ne üye hanımlar için düzenlenen kültür turları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik en önemli projelerinden biri olan Hanım Lokalleri; Başkentli kadınları için bir yandan terapi, eğlenme ve öğrenme merkezi olurken, bir yandan da Türkiye’nin önemli tarihi şehirlerine düzenlenen geziler ile tarihi ve kültürel merkezleri tanıma fırsatı sunuyor.

Hanımlar Lokalleri’nce gelenekselleştirilen gezilerin bu kez durağı Hazreti Mevlana’nın şehri Konya oldu. Türkiye’nin inanç turizmi merkezi Konya’ya gerçekleştirilen geziye, 22 farklı Hanım Lokali’ne üye hanımlar katıldı. 3 otobüsle Konya’ya giden 140 bayan, rehber eşliğinde Konya’nın tarihi ve turistlik mekanlarını gezme fırsatı bulurken, gezdikleri yerler hakkında bilgi aldılar.

Ziyaretin en önemli duraklarından biri Mevlana Türbesi oldu. Hazreti Mevlana ve türbe hakkında bilgi alan Hanım Lokalleri üyeleri, Mevlana’nın türbesini ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Başkentli kadınlar gezi sırasında Şehitlik Müzesi, Üçler Mezarlığı, Karatay Müzesi, Meram Bağları ve AlaaddinTepesi’ni görme fırsatı yakaladılar.

Gezdikleri ve gördükleri karşısında hayranlıklarını dile getiren kadınlar, bu tür etkinliklerin kültürel açıdan kendilerine çok yararlı olduğunu ifade ederek, sosyal açıdan da günlük yaşamın koşuşturmasından uzak yeni yerler görmenin kendileri için oldukça motive edici olduğunu söylediler.

Geziye katılan Başkentli kadınlar duygularını “Her zaman yanımızda olan, bizlere böyle imkanlar tanıyan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye dile getirdiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.