WINGS FOR LIFE WORLD RUN, 03 MAYIS 2015 TARİHİNDE ALANYA’DA

Wings For Life World Run Etkinliği ile herkes 03 Mayıs 2015 tarihinde saat 14.00’te Alanya’da tüm dünyayla aynı anda aynı amaç uğruna tekrar koşmaya başlayacak.

“Dünya koşamayanlar için koşacak” sloganıyla omurilik felcine dikkat çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili yapılan bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenecek olan Wings for Life World Run, dünya çapındaki koşunun Türkiye parkuru olarak belirlenen Alanya’da ikinci kez gerçekleştirilecek.

Wings for Life World Run organizasyonunda binlerce koşucu dünyanın 6 farklı kıtasında yer alan en az 35 farklı şehirde, aynı anda yarışmaya başlayacak. Etkinlik tüm dünyada 11.00’de (UTC) başlayacak. Bu Londra için 12.00, Berlin için 13.00, Türkiye – Alanya için ise 14.00 olacak. Tüm katılımcılar aralarındaki saat farkına, bulundukları coğrafyaya ve hava durumuna aldırmaksızın aynı amaç uğruna, aynı anda koşacak. Türkiye’de Alanya’da gerçekleşecek yarış 3 Mayıs 2015’te öğlen 14:00’te Kızıl Kule’den start alacak ve Serik’te sona erecek.

2014 yılında ilk kez gerçekleştirilen bu özel yarış formatı ile dikkat çekiyor. Küresel yarışta alışılagelmiş, sabit bir bitiş çizgisi olmayacak. Yarış başladıktan yarım saat sonra başlangıç noktasından yola çıkacak takip aracı tarafından geçilen katılımcılar yarıştan elenecek. Her ülkedeki takip araçlarından alınan sinyallere göre sona kalan kadın ve erkek 2 yarışmacı global yarışın tüm dünyadaki kazananları olacak.

ETKİNLİĞİN ÖN TOPLANTISI SPOR MÜDÜRLÜĞÜ OFİSİNDE YAPILDI

01 Aralık 2014 Pazartesi günü Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü’ne gelen Redbull Etkinlik Müdürü Orçun Dündar, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur’la birlikte etkinlik ön toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda; kusursuz bir yarış için çalışma planları üzerinde durarak detaylı incelemeler yapıldı. Redbull Etkinlik Müdürü Orçun Dündar Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur’a geçen yıl 35 ülkede gerçekleşen yarışın hatıra görselini hediye etti.

Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur “Bir kez daha Wings for Life World Run’a ev sahipliği yapacağız. ‘Engelsiz Kent’ niteliği taşıyan Alanya’mızda gönüllülük esasına dayalı bu organizasyonun gerçekleşmesi bizi çok gururlandırıyor. Omurilik felçlileri için bizde elimizden geleni yapıcağız. Alanya Belediyesi olarak yarışın en iyi bir şekilde tamamlanması ve sorunsuz bir yarış olmasını sağlayacağız.”diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.